Sport.be

Veldrijden

Van der Poel boekt zijn 100ste profzege in het veld

05.01.2019 | Gert-Jan Weyters

Belga

Mathieu van der Poel (Corendon-Circus) heeft een honderdste profzege in het veld op zijn palmares gebracht. In het West-Vlaamse Gullegem liet de 23-jarige Nederlander Gianni Vermeersch en zijn broer David van der Poel achter zich.

Jens Adams, Gianni Vermeersch, Dieter Vanthourenhout en Mathieu van der Poel mochten met een kleine voorsprong aan de tweede ronde beginnen. Het viertal bleef tot halfcross samen. Dan versnelde Van der Poel en alleen Vermeersch kon mee. Achter dat duo verbrokkelde de achtervolgende groep.

Michael Boros en Dieter Vanthourenhout sloegen de handen in elkaar, Jens Adams en Diether Sweeck, ploegmakkers bij Pauwels Sauzen-Vastgoedservice, zochten steun bij elkaar. Thijs Aerts volgde wat verderop, achternagezeten door David van der Poel.

De drie jaar oudere broer van Mathieu zette een felle remonte in en sloop beetje per beetje naar de vijfde plaats. Vooraan was zijn broer dan al aan een zoveelste solo begonnen. Vermeersch drong niet meer aan en consolideerde zijn tweede plaats. De strijd voor de laatste podiumplek leverde wel spankracht op.

David van der Poel trok aan het langste eind en mocht met zijn broer het podium op. Dieter Vanthourenhout moet met de vierde stek vrede nemen, de Tsjech Michael Boros maakte de top vijf compleet.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer