Sport.be

Veldrijden

Van de Steene kampt met een burn-out

05.01.2019 | Gert-Jan Weyters

Belga

Kim Van de Steene komt dit seizoen hoogstwaarschijnlijk niet meer in actie. De renster van Tarteletto-Isorex rijdt al zeker geen BK. "Ze kampt met een burn-out", geeft ploegleider Danny De Bie meer uitleg. "Er is 99% kans dat ze rest van het seizoen niet meer zal koersen."

Kim Van de Steene brak het voorbije seizoen helemaal door bij het grote publiek en won de Superprestige in Boom en de Koppenbergcross. Ook reed ze naar tal van ereplaatsen. Op 2 december werkte ze haar laatste wedstrijd af, in Mol. Van de Steene was oververmoeid en moest rust nemen. Meer dan een maand verder staat ze nog steeds aan de kant. Van de Steene zelf wilde liever geen commentaar kwijt, wel gaf ze aan Belga kort mee dat ze "niet deelneemt aan het BK".

Ploegleider Danny De Bie verschaft tekst en uitleg. "Kim is oververmoeid, ze is helemaal op, mentaal en fysiek. Heel concreet: ze kampt met een burn-out, ze heeft rust nodig en de ploeg geeft haar nu alle tijd om terug te keren. We laten haar zoveel mogelijk met rust, ze moet nu vooral herstellen zodat ze terug op niveau kan komen."

Het BK rijdt ze alvast niet. "Neen dat is geen optie", aldus de ploegleider. "Ik vermoed dat ze dit seizoen niet meer in actie zal komen in het veld, ik schat die kans zelfs op 99 procent. Het is jammer, voor ons als ploeg, maar in de eerste plaats toch voor Kim zelf die nu de tijd moet nemen om terug de oude te worden."

Op haar Facebook-pagina reageerde Van de Steene dan toch. "Omdat er zoveel vragen komen wanneer ik terug in actie kom in het veld... Sinds mijn overwinning op de Koppenberg ging het niet meer gelijk ik het zou willen. Het lichaam wilde niet echt meer mee, maar tot in Mol stond opgeven niet in mijn woordenboek. Ook al besefte ik dat ik toen met moeite op mijn fiets zat. Doodmoe. Mijn lichaam zei zelf dat het genoeg was, helemaal op. Dus ik rijd zeker geen BK volgende week en hoogstwaarschijnlijk ook geen cross meer dit seizoen."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer