Sport.be

Veldrijden

Van der Poel kan zaterdag zijn honderdste profzege boeken

04.01.2019 | Erik Duchateau

Belga

Mathieu van der Poel kan zaterdag in de losse cross van Gullegem of zondag in de DVV Verzekeringen Trofee in Brussel de 100ste profzege uit z'n carrière boeken.

Zaterdag staat in het West-Vlaamse Gullegem voor het eerst een A-cross op de internationale kalender, vorig jaar werd deze wedstrijd immers nog georganiseerd als B-cross. Plaats van gebeuren is de omgeving van de Heulestraat in Gullegem. Op de deelnemerslijst prijkt onder andere de naam van Mathieu van der Poel. De Europese kampioen kan tijdens zijn tweede cross in 2019, na winst in Baal, in Gullegem zijn honderdste profzege laten optekenen.

De kans dat dit zal gebeuren, is meer dan groot want de Nederlander krijgt in Gullegem geen tegenstand van renners als Wout Van Aert en Toon Aerts. Zij verkiezen andere doelen. Wel aanwezig zaterdag zijn onder andere Tom Meeusen, Braam Merlier, Jim Aernouts, Gianni Vermeersch, Jens Adams en David van der Poel. Indien Mathieu niet wint in Gullegem, wacht zondag al meteen een nieuwe kans in de Brussels Universities Cyclocross.

Bij de dames kregen de organisatoren in Gullegem alvast de bevestiging van onder meer Ellen Van Loy, Kaitlin Keough, Yara Kastelijn, Ella Anderson, Alicia Franck en Karen Verhestraeten. Het parcours is zowat 2695 meter lang en omvat diverse hindernissen, waaronder balkjes, met hoogteverschillen.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer