Sport.be

Veldrijden

Betsema en Van der Poel winnen eindklassement EKZ CrossTour

02.01.2019 | Ward Bollen

Belga

De EKZ CrossTour in Zwitserland was woensdag toe aan de zesde en laatste manche in Meilen. Bij de mannen won Marcel Meisen en bij de vrouwen ging de dagzege naar Jolanda Neff.

David Van der Poel won voordien al de manches in Baden en Hittnau en een vierde plaats in Meilen was voldoende voor de eerste plaats in het klassement. De dagzege ging naar ploeggenoot Marcel Meisen met 9 seconden voorsprong op Lars Forster en 38 seconden op Quinten Hermans. David van der Poel eindigde op precies een minuut en was goed voor plek 4. Nicolas Cleppe pakte de zevende plaats en Vincent Baestaens finishte als zeventiende.

In het eindklassement heeft Van der Poel met 345 punten een voorsprong van 40 eenheden op nummer twee, de Zwitser Lars Forster.

Bij de dames ging de overwinning naar thuisrijdster Jolanda Neff, die op nieuwjaarsdag ook al de beste was in Baal. Zij had een halve minuut voorsprong op Christine Majerus en 1'19" op Denise Betsema. De Nederlandse won 3 van de 6 crossen en schrijft daarmee het eindklassement op haar naam, met maar liefst 101 punten voorsprong op de Tsjechische Pavla Havlikova.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer