Sport.be

Veldrijden

Merlier: 'Ik voelde mijn benen niet meer'

31.12.2018 | Erik Duchateau

Belga

Naast de botsing tussen Mathieu Van der Poel en een steward was er zondagavond in de Superprestige in Diegem ook nog een spectaculaire val van Tim Merlier over de balken. De West-Vlaming voelde aanvankelijk zijn benen niet meer, maar kon toch zelf van het parcours stappen.

"Het is niet leuk om je jaar zo te eindigen", liet Merlier, die vanaf 1 januari Crelan-Charles ruilt voor Creafin-Tüv Süd, zondagavond in een eerste reactie optekenen. "Ik deed het goed in de wedstrijd en meteen na mijn valpartij wou ik snel opnieuw op de fiets springen, maar ik voelde mijn benen niet meer, dus dat was onmogelijk. Ik moest mezelf echt naar de zijkant van het parcours slepen."

Het leek in eerste instantie om een ribblessure te gaan, maar het is toch vooral Merliers bovenbeen dat zorgen baart. "Tim bezeerde zijn bovenbenen, niet zijn ribben", meldde zijn team Crelan-Charles. "Het gaat om een lichte blessure, een bloeding, kneuzing of klein spiertrauma (in het slechtste geval) van de linkerquadriceps."

"Tim klaagt over lichte pijn en moet het de komende dagen rustig aan doen. Het is nog niet zeker wanneer hij hervat, maar Baal op 1 januari komt nog te vroeg", aldus Crelan-Charles.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer