Sport.be

Veldrijden

Mindere start en botsing doen van der Poel niets (VIDEO)

30.12.2018 | Tom Van Aken

Twitter

Mathieu van der Poel heeft de Telenet Superprestige in Diegem gewonnen. Ondanks een mindere start en een botsing met een steward stond er opnieuw geen maat op de Nederlander.

Mathieu van der Poel en Wout van Aert kenden geen van beiden een denderende start. Dat deden Laurens Sweeck en Toon Aerts beter. Na een slipper van Aerts op de schuine kant, kwam Sweeck alleen op kop.

Michael Vanthourenhout kwam aansluiten en ook van der Poel maakte zijn mislukte start snel goed. De Nederlander ging in de derde ronde op en over zijn twee kompanen. Vanthourenhout bood het langst weerstand, maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in vdP. Enkel pech kon de Nederlander nog van de zege houden. Zoals bijvoorbeeld een botsing met een steward die het parcours overstak.

Vanthourenhout nam de kop even over, maar niet voor lang. Van der Poel ging er opnieuw op en over. Achter het tweetal ging de strijd tussen van Aert, Aerts en Lars van der Haar. Tim Merlier moest de wedstrijd ondertussen verlaten. Hij kwam ten val op de balkjes en leek zich daarbij behoorlijk te blesseren.

Ondanks de slechte start en pech onderweg kon Van der Poel toch nog ontspannen want met grote voorsprong beginnen aan de laatste ronde. De Nederlander haalde het. Vanthourenhout en Aerts mochten mee op het podium. Van der Haar was vierde, Van Aert vijfde.
Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer