Sport.be

Veldrijden

Cant: 'Het was alsof je over 'drijfzand' moest rijden'

22.12.2018 | Kersten Steurbaut

Belga

Sanne Cant maakte in de Soudal Waaslandcross in de laatste ronde het verschil met Loes Sels. "Op dit parcours was het niet evident om alleen te rijden", aldus de wereldkampioene.

Cant ging er al in de eerste ronde vandoor met Sels, een geslaagde combinatie om de wedstrijd naar hun hand te zetten. "Ik ben graag op pad met Loes. We weten wat we aan elkaar hebben en moeten niet aan elkaar vragen om over te nemen."

Die hulp kon Cant wel gebruiken. "Het was best wel een lastig rondje, zeker met de wind en de passages op het strand. Daar moest je echt op de macht trappen. Het was daar alsof je over drijfzand moest rijden in plaats van los zand. Om alleen te rijden was deze wedstrijd dan ook te lastig, het moest dus wel in de laatste ronde gebeuren."

SELS: 'HEEL BLIJ MET TWEEDE PLAATS'

Sels kon zich in Sint-Niklaas tevreden stellen met haar tweede plaats. "Na een pak ereplaatsen wou ik vandaag nog eens op het podium staan. Dat is me gelukt na een goede cross. Die eerste plaats had nog mooier geweest, maar door een foutje aan de materiaalpost moest ik Sanne laten gaan. Met die tweede plaats ben ik ook heel blij."

"Misschien zal er nu gezegd worden dat niet alle toppers aanwezig waren, maar dat maakt mijn rekening niet. Heel jammer dat ze hier niet aan de start stonden. Als de conditie goed is, moet je een dubbel weekend met Sint-Niklaas en Namen wel aankunnen."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer