Sport.be

Veldrijden

Italiaanse nieuweling triomfeert in Zonhoven

16.12.2018 | Kersten Steurbaut

Belga

De Italiaan Lorenzo Masciarelli heeft in Zonhoven de zege binnengehaald bij de tweedejaars junioren. Hij haalde het na een beslissende demarrage in de slotronde. Een dominante Aaron Dockx zette de wedstrijd bij de eerstejaars nieuwelingen op zijn erelijst.

De winterse neerslag van afgelopen nacht maakte de opdracht voor de nieuwelingen er niet eenvoudiger op. Grote delen van het parcours waren nog bedekt met een laagje sneeuw en zorgden voor een technisch zware cross. Mathis Avondts (Iko-Beobank) probeerde als eerste de wedstrijd in handen te nemen, maar werd terug tot de orde geroepen. Ook een aanval van de Nederlander Tibor del Grosso (Callant-Doltcini) draaide op niets uit.

Het was een Italiaan die in de slotronde de beslissende demarrage plaatste. Lorenzo Masciarelli, ploegmaat van del Grosso, toonde zich de sterkste van een kwartet dat de laatste ronde aanvatte.

"Het was een hele zware wedstrijd", sprak een dolgelukkige Masciarelli. "Technisch ben ik niet de beste renner en dat maakte deze cross voor mij nog moeilijker, zeker in de afdalingen. Bovendien lag de omloop er op verschillende plaatsen glad bij. Ook die koude ben ik in Italiƫ niet echt gewoon." Masciarelli won eerder al bij de nieuwelingen in Ronse en Wachtebeke. "Maar dit is mijn eerste zege in de Superprestige, dat is voor mij toch nog wat mooier."

DOMINANTE DOCKX BIJ EERSTEJAARS

Bij de eerstejaars nieuwelingen maakte Aaron Dockx zijn favorietenrol waar. De youngster van Iko-Beobank plaatste zijn versnelling in de tweede ronde en zag de concurrentie pas terug aan de finish. Kenay De Moyer en Menno Huising mochten als tweede en derde mee op het podium.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer

De laatste 10 uitslagen

VELDRIJDEN Brussels Universities Cyclocross U23 Lander Loockx
VELDRIJDEN Brussels Universities Cyclocross JUNIOR Ryan Cortjens
VELDRIJDEN Brussels Universities Cyclocross ELITE Mathieu Van der Poel
VELDRIJDEN Brussels Universities Cyclocross DAMES E Ceylin Del Carmen Alvarado
VELDRIJDEN Namen - Telenet UCI World Cup ELITE Mathieu Van der Poel
VELDRIJDEN Namen - Telenet UCI World Cup DAMES E Lucinda Brand
VELDRIJDEN Namen - Telenet UCI World Cup U23 Tom Pidcock
VELDRIJDEN Namen - Telenet UCI World Cup JUNIOR Ryan Cortjens
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker U23 Tom Pidcock