Sport.be

Veldrijden

Van Aert: 'Nog paar weken nodig'

15.12.2018 | Kersten Steurbaut

Belga

Ruim een minuut na winnaar Mathieu Van der Poel sprintte Wout Van Aert naar de tweede plaats. Een resultaat waar de wereldkampioen wel mee kon leven. "Ik heb nog een paar weken nodig", gaf Van Aert toe.

Van Aert was de eerste renner die reageerde op de demarrage van Van der Poel, maar de wereldkampioen moest al snel de rol lossen. "Ik schrok dat niemand reageerde op die aanval van Mathieu en ging er zelf achteraan, maar ik voelde al snel dat het tempo te hoog lag", sprak Van Aert, die meteen na de wedstrijd ging losrijden op de rollen.

"Toen Toon terug de aansluiting maakte, heb ik wijselijk besloten om even in zijn zog te kruipen. Mathieu kon ik toch niet volgen. Het werd uiteindelijk een tactische wedstrijd. Toon moest voor zijn klassement rijden, maar toch liet hij het een paar keer stilvallen. Ach, ik was niet bezig met het resultaat of de voorsprong klein te houden, ik wilde gewoon een goed gevoel hebben."

En dat goed gevoel was er ook. "Het verliep vandaag zoals gehoopt", aldus Van Aert. "De focus ligt op de maand januari. Ik heb nog een paar weken nodig om op mijn best te zijn, maar daar probeer ik nu naartoe te werken."

AERTS: 'EINDZEGE WORDT MOEILIJK'

Toon Aerts kon dankzij zijn derde plek de leidersplats in de DVV Trofee vasthouden. Hij houdt 57 seconden over op Van der Poel. "Ik had ingecalculeerd dat ik vandaag veel tijd kon verliezen", gaf Aerts toe. "Er zijn mensen die me zeggen dat ik het eindklassement kan winnen, maar deze wedstrijd toont aan dat die droom snel voorbij kan zijn."

"Als het de komende weken regent en er komen nog een paar zware crossen aan, dan is het mogelijk. Krijgen we opnieuw snelle omlopen, dan wordt het een moeilijke klus om die eerste plaats vast te houden."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer

De laatste 10 uitslagen

VELDRIJDEN Brussels Universities Cyclocross U23 Lander Loockx
VELDRIJDEN Brussels Universities Cyclocross JUNIOR Ryan Cortjens
VELDRIJDEN Brussels Universities Cyclocross ELITE Mathieu Van der Poel
VELDRIJDEN Brussels Universities Cyclocross DAMES E Ceylin Del Carmen Alvarado
VELDRIJDEN Namen - Telenet UCI World Cup ELITE Mathieu Van der Poel
VELDRIJDEN Namen - Telenet UCI World Cup DAMES E Lucinda Brand
VELDRIJDEN Namen - Telenet UCI World Cup U23 Tom Pidcock
VELDRIJDEN Namen - Telenet UCI World Cup JUNIOR Ryan Cortjens
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker U23 Tom Pidcock