Sport.be

Veldrijden

Aerts glibbert naar de zege in Druivencross

09.12.2018 | Laurens Van Heuverswijn

Belga

Toon Aerts heeft de Druivencross in Overijse gewonnen. In de 'Moeder der Vlaamse crossen' was de Telenet Fidea Lion de sterkste voor Michael Vanthourenhout en Corné van Kessel.

Mathieu mag dan nog onder de Spaanse zon vertoeven, broer David van der Poel had wel zin in Overijse. De Nederlander trok stevig van leer op het modderige parcours, Toon Aerts was de enige die zijn karretje kon aanhaken. Een groepje renners kwam wat later aanpikken, waardoor het duo het gezelschap kreeg van Michael Vanthourenhout, Jim Aernouts, Tim Merlier, Corné van Kessel en Marcel Meisen.

Aerts kon na een goede passage op de schuine kant een kloof slaan op zijn concurrenten. Van Kessel speelde het ploegenspel mee, waardoor de vroegere Europees kampioen van de tegenstand kon wegrijden. De Telenet Fidea Lion uit Rijkevorsel kwam als prof nog maar één keer naar Overijse, maar vond in de Druivencross wel een parcours naar zijn zin: heuvels en modder. Zijn naaste achtervolger was Vanthourenhout, die in de voorlaatste ronde droog wegreed van van Kessel.

Na de Wereldbekerwedstrijden in Waterloo en Iowa en de Koppenbergcross in Oudenaarde is het de vierde zege van Aerts dit seizoen. Vanthourenhout werd tweede, van Kessel derde en Meisen mooi vierde. Kevin Pauwels werd na een knappe remonte vijfde.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer