Sport.be

Veldrijden

Van Kessel zegeviert in de Zilvermeercross

02.12.2018 | Niels Dirkx

Belga

Corné van Kessel heeft zondag de Zilvermeercross in Mol gewonnen. De 27-jarige Nederlander haalde het na een solo die hij opzette na zowat 40 minuten cross. Het hele podium werd gevuld met renners uit de Telenet-Fidea Lionsstal, want Jim Aernouts werd tweede voor Thijs Aerts.

De Nederlander David van der Poel werd vierde, Tom Meeusen vijfde. Voor Van Kessel was het, na zijn zege in het Luxemburgse Contern, de tweede overwinning van het seizoen. De 'grote drie' Wout van Aert, Mathieu van der Poel en Toon Aerts kwamen niet aan de start in Mol.

Het was Sieben Wouters die de kopstart nam. Negen leiders trokken de tweede ronde in en een toertje verder bleven er nog slechts vijf van over. Dat waren Jim Aernouts, Thijs Aerts, Corné van Kessel, David van der Poel en Tom Meeusen. Thomas Joseph volgde op enkele seconden.

De kopgroep dunde verder uit. Meeusen, Van Kessel en Aernouts probeerden de kloof op de rest stelselmatig uit te diepen. Van Kessel versnelde net voor halfcross en enkel Meeusen was bij machte de Nederlander te volgen. Wanneer Van Kessel het tempo milderde, sloten Van der Poel en Aernouts terug voorin aan, waardoor we opnieuw vier leiders kregen. Meeusen verdapperde en kreeg de Telenet-Fidea Lions tandem Van Kessel en Aernouts in de nek. Bij Meeusen ging plots het licht uit, waardoor Van Kessel zijn kans zag om alleen aan de haal te gaan.

Achter de Nederlander volgde Van der Poel met Aernouts en Aerts. De twee renners van Telenet-Fidea Lions lieten Van der Poel alleen in de steek. Van Kessel mocht de slotronde aansnijden met een geruststellende voorsprong van een halve minuut op zijn teamgenoot Aernouts en 40 seconden op Aerts. Van Kessel volgt daarmee zijn landgenoot David van der Poel op als laureaat van de Zilvermeercross.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer

De laatste 10 uitslagen

VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker U23 Tom Pidcock
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker JUNIOR Loris Rouiller
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker DAMES E Evie Richards
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker ELITE Mathieu Van der Poel
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker DAMES E Katarina Nash
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker U23 Joris Nieuwenhuis
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker JUNIOR Thomas Pidcock
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige DAMES E Thalita De Jong