Sport.be

Veldrijden

Cortjens wint in eigen provincie

01.12.2018 | Laurens Van Heuverswijn

Belga

Ryan Cortjens heeft de GP Hasselt bij de junioren gewonnen. In de Soudal Classic was de renner van IKO-Beobank de betere in een tweestrijd met Ward Huybs. De derde plaats was weggelegd voor de Brit Lewis Askey.

Limburger Ryan Cortjens voelde zich prinsheerlijk in Hasselt en trok stevig van leer in de openingsronde. Michael Bervoets, Cedric Vandesompel en Ward Huybs waren de eerste achtervolgers. Die laatste voelde zich lekker en trok in het begin van de derde ronde hard door. Zijn kompanen moesten lossen, Corstjens moest de Telenet Fidea Lion al snel in zijn gezelschap dulden.

Het leidersduo begon te temporiseren, waardoor Vandesompel zijn kans greep om naar de leiders toe te rijden. Huybs zag zijn ploegmakker komen en gaf opnieuw van jetje. Pech voor Vandesompel, die daardoor de aansluiting niet volledig kon maken. Cortjens moest alle zeilen bij zetten in het wiel van Huybs.

Bij het aanvatten van de voorlaatste ronde reed het leidersduo echter nog samen over de meet met negen seconden voorsprong op Vandesompel. Die werd al snel overvleugeld door de verrassende Brit Lewis Askey. Vooraan een spannend duel want Cortjens durfde ook aan te vallen in de zandstrook. Geen beslissing in het veld echter, waardoor een sprint zich opdrong.

In de laatste bochten positioneerde Cortjens zich naar de leiding, waardoor hij Huybs kon afhouden in de sprint. De Brit Askey consolideerde zijn derde stek.

Cortjens: "Dacht dat Ward zou wegrijden"

Ryan Cortjens kreeg als Limburgse winnaar een pak applaus op het podium. "Ik legde er van bij de start meteen de pees op, wat achteraf gezien niet de beste keuze was", evalueerde hij. "Ik kwam mezelf wat tegen, maar we konden er met ons tweetjes een mooie strijd van maken. In de laatste ronde was het schouder tegen schouder, alles of niks. Ik dacht eigenlijk dat Ward zou wegrijden bij mij, zoals in Geraardsbergen. Hij moest wellicht zelf wat recupereren van zijn achtervolging."

In eigen gouw winnen voelt goed, aldus Cortjens. "Een extra motivatie als familie, vrienden en zelfs leerkrachten hier zijn. Dat voelt fijn aan. Het parcours ligt er snel bij, maar de ondergrond schuift en sommige stukjes zijn zeer lastig. Men heeft een mooi parcours uitgestippeld."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer

De laatste 10 uitslagen

VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker U23 Tom Pidcock
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker JUNIOR Loris Rouiller
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker DAMES E Evie Richards
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker ELITE Mathieu Van der Poel
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker DAMES E Katarina Nash
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker U23 Joris Nieuwenhuis
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker JUNIOR Thomas Pidcock
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige DAMES E Thalita De Jong