Sport.be

Veldrijden

Betsema juicht in Wachtebeke

24.11.2018 | Niels Dirkx

Belga

Denise Betsema heeft zaterdag de Ambiancecross in Wachtebeke gewonnen. De Nederlandse haalde het voor Alice Maria Arzuffi en Annemarie Worst.

Het was Christine Majerus die het pak op sleeptouw nam in het veld. Achter de Nederlandse kampioene volgden op één lint onder meer Ellen Van Loy, Annemarie Worst, Maud Kaptheijns, Laura Verdonschot, Sanne Cant, Denise Betsema, Ceylin del Carmen Alvarado, Loes Sels en Puck Pieterse. Deze rensters trokken met een voorsprong de tweede ronde in. Majerus viel voorin weg en haar plaats werd ingenomen door Alice Maria Arzuffi. Het sein dan voor Denise Betsema om halfcross te gaan versnellen. Ellen Van Loy, Alice Maria Arzuffi en Annemarie Worst glipten mee. De rest volgde op een zakdoek. Betsema bleef het tempo hoog houden en enkel Arzuffi was bij machte de Nederlandse bij te benen.

Bij het ingaan van de slotronde telden Arzuffi en Betsema tien seconden voorsprong op een groep met Sanne Cant, Loes Sels, Laura Verdonschot, Annemarie Worst, Ellen Van Loy en Ceylin del Carmen Alvarado. In de achtergrond trok Sels alleen op jacht naar de derde plaats, maar ze werd nog geremonteerd door Annemarie Worst. De strijd om de zege werd beslecht in een sprint twee. Daarin haalde Denise Betsema haar vijfde zege van het seizoen.

Eerder op zaterdag was bij de junioren de zege weggelegd voor Witse Meeussen. Yorben Lauryssen moest tevreden zijn met de dichtste ereplaats. De Nederlander Luke Verburg vervolledigde het podium.

De Italiaan Lorenzo Masciarelli toonde zich dan weer de sterkste bij de tweedejaarsnieuwelingen. De Nederlander Tibor del Grosso eiste de tweede plaats op voor de Tsjech Matyas Fiala. Bij de eerstejaarsnieuwelingen was Aaron Dockx de beste. Hij haalde het respectievelijk voor Iben Rommelaere en Kay De Bruyckere.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer

De laatste 10 uitslagen

VELDRIJDEN Brussels Universities Cyclocross U23 Lander Loockx
VELDRIJDEN Brussels Universities Cyclocross JUNIOR Ryan Cortjens
VELDRIJDEN Brussels Universities Cyclocross ELITE Mathieu Van der Poel
VELDRIJDEN Brussels Universities Cyclocross DAMES E Ceylin Del Carmen Alvarado
VELDRIJDEN Namen - Telenet UCI World Cup ELITE Mathieu Van der Poel
VELDRIJDEN Namen - Telenet UCI World Cup DAMES E Lucinda Brand
VELDRIJDEN Namen - Telenet UCI World Cup U23 Tom Pidcock
VELDRIJDEN Namen - Telenet UCI World Cup JUNIOR Ryan Cortjens
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker U23 Tom Pidcock