Sport.be

Veldrijden

Timo Kielich pakt zege bij de beloften (VIDEO)

18.11.2018 | Laurens Van Heuverswijn

Belga

Timo Kielich heeft de VIO Flandriencross bij de beloften gewonnen. Hij veroverde de zege in de laatste ronde op de macht.

Meteen drama van bij de start bij de beloften. Leider Ben Turner ging veel te snel de eerste bocht in en knalde keihard tegen de nadars. De Brit leek zich zwaar te hebben bezeerd, maar als een echte bikkel stapte hij hinkend toch weer op zijn fiets. Een grote kopgroep had zich intussen gevormd, met Lander Loockx als initiatiefnemer. Turner gooide bij de eerste passage in de materiaalpost de handdoek in de ring, terwijl Victor Vandebosch en Timo Kielich wegreden uit een selecte kopgroep.

Loockx reed het gaatje naar de twee opnieuw dicht, halfweg koers zagen we opnieuw een grote leidersgroep met liefst 12 renners. Een tactisch steekspel kondigde zich aan, met de ene positiewissel na de andere. Op elke rechte strook werd het knokken voor de plaatsjes, Kielich voelde met twee ronden te gaan zijn moment gekomen. Hij trok door op het cyclocrossparcours aan de Mirabrug en schudde het groepje uiteen.

Yentl Bekaert en Loockx waren niet onder de indruk en volgden. Ook Jelle Camps sloot weer aan, hij bracht het merendeel van het pak opnieuw mee. Nagelbijten tot in de laatste ronde, de foutenmarge werd piepklein. Loockx en Camps gingen in de fout aan de Toyo Tires-hindernis, waardoor Kielich en Jenko Bonne wegliepen. Bekaert zette alles op alles en wilde terug naar de leiders toe vlammen. Kielich ramde aan de vijver op de pure macht Bonne uit het wiel. De tanden op elkaar, maar het betekende wel de overwinning voor Kielich. Bonne moest de rol lossen en zag in de laatste rechte lijn nog Bekaert over zich heen gaan in een millimetersprint.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer

De laatste 10 uitslagen

VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker U23 Tom Pidcock
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker JUNIOR Loris Rouiller
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker DAMES E Evie Richards
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker ELITE Mathieu Van der Poel
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker DAMES E Katarina Nash
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker U23 Joris Nieuwenhuis
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker JUNIOR Thomas Pidcock
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige DAMES E Thalita De Jong