Sport.be

Veldrijden

Van der Poel demonstreert in Gavere

11.11.2018 | Erik Duchateau

Belga

Mathieu Van der Poel heeft de Telenet Superprestige in Gavere gewonnen. De Nederlander reed van start tot finish alleen aan de leiding en won afgetekend voor Toon Aerts en Wout Van Aert.

11 november is Wapenstilstand. Vandaag is het exact 100 jaar geleden dat de Wapenstilstand een officieel einde maakte aan de Eerste Wereldoorlog en dat ging in Gavere niet onopgemerkt voorbij. Kort voor de start van de cross van de mannen werd de Last Post gespeeld en vanuit een overvliegende helikopter werden 20.000 klaprozenblaadjes uitgestrooid.

Een ontroerend moment, maar voor de renners was er geen sprake van een wapenstilstand. Mathieu Van der Poel ging er van bij de start als een bezetene vandoor. Enkel Toon Aerts kon zijn wagonnetje aanpikken. De rest, waaronder ook Wout Van Aert, werd meteen op een tiental seconden gezet.

Aerts kon het een paar ronden volhouden in het wiel van de Europese kampioen, maar toen Van der Poel in een afdaling met een slim manoeuvre een paar lengtes nam op Aerts was de cross gereden. Van der Poel kwam geen moment in de problemen en snelde naar een alweer indrukwekkende zege. Zijn vierde overwinning op rij in de Telenet Superprestige.

De in België wonende Nederlander had in de Oost-Vlaamse uiteindelijk 24 seconden voorsprong op Toon Aerts, Wout van Aert moest vrede nemen met de derde plaats. Het Britse toptalent Thomas Pidcock werd de verrassende vierde.

In de stand van de Superprestige blijft Van der Poel autoritair aan de leiding met het maximum van de punten. De rest van het pak moet dit seizoen de hegemonie van de Nederlander ondergaan. Zaterdag was hij ook al voor de eerste keer de beste in de Jaarmarktcross in Niel, de tweede manche van de DVV Verzekeringen Trofee

In Asper-Gavere was het de tweede zege voor Van der Poel, in 2016 was hij er al eens de beste. Vorig jaar ging de winst er naar Wout Van Aert, de voorlopig laatste overwinning van de wereldkampioen in de Superprestige. De vijfde manche van het seizoen wordt op 16 december in het Limburgse Zonhoven gereden.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer