Sport.be

Veldrijden

Arzuffi heeft eindelijk haar grote vis beet

11.11.2018 | Erik Duchateau

Belga

Alice Arzuffi heeft na een rist ereplaatsen eindelijk een grote zege beet. De Italiaanse haalde het in de Superprestige in Gavere voor Nikki Brammeier en Sanne Cant. "Ik ben heel blij dat ik zo'n klassieker op mijn palmares kan brengen", aldus de renster van Steylaerts-777.

Europees kampioene Annemarie Worst was duidelijk van plan om haar trui te showen en gaf meteen van jetje in de eerste ronde. De Nederlandse nam snel enkele lengtes op Sanne Cant. Na de wereldkampioene volgde de Italiaanse Alice Arzuffi. Na de eerste ronde telde Worst 6 seconden bonus op Sanne Cant, maar in de tweede ronde zouden de rollen keren.

Worst wilde de materiaalpost indraaien, maar kwam ten val. Cant ging haar voorbij, ook Arzuffi was niet ver meer. Uiteindelijk kregen we na de tweede ronde Cant met Arzuffi op kop, Worst volgde op 2 seconden en zou hen nog bijbenen in ronde 3. Vooral de lange klim deed de vrouwen pijn en Cant reed zich vast waardoor ze uit haar pedaal moest. Daarna wisselde ze ook nog van fiets. In geen tijd verloor ze 20 seconden op Arzuffi en Worst, ploegmaten bij Steylaerts-777.

Arzuffi klom het best en nam afstand van Worst. Cant keek na de derde ronde tegen een achterstand van 21 seconden aan op de Italiaanse, intussen was Nikki Brammeier wel opgeschoven naar een vierde plek, op 26 seconden. Cant knokte zich opnieuw naar Worst in ronde 4 en wilde ook nog naar Arzuffi toe, maar dat kostte krachten. Uiteindelijk zou ze op de lange klim in de slotfase een terugval krijgen en reden Brammeier en Worst haar opnieuw voorbij.

De zege ging naar Arzuffi, Brammeier werd tweede en Cant moest zich nog reppen in de sprint om de derde plek voor Worst. Na vier tweede plaatsen en één derde plaats mocht Arzuffi zondag dan toch juichen. Vorig jaar won ze de losse cross in Bredene, haar eerste winst op Belgische bodem, nu heeft ze haar eerste zege vast in een klassementscross.

Worst leidt nog steeds in het klassement van de Superprestige met 53 punten, Arzuffi komt iets dichter, met 51 punten. "Er volgen nog vier manches", aldus de Italiaanse. "De Superprestige winnen is nog niet aan de orde, maar met deze overwinning heb ik alvast een grote vis vast. Hier ben ik heel gelukkig mee en we zien wel wat er de komende weken nog op ons afkomt."

"Gavere is echt wel een klassieker in het veldrijden", beseft ze, "als je net daar je eerste grote zege boekt, dan is dat toch wel bijzonder. Het lag er met de modder heel zwaar bij, maar met het vele klimwerk kreeg ik anderzijds een parcours op maat voorgeschoteld. Klimmen is echt wel mijn ding", zo bewees ze ook eerder op de Koppenberg, waar ze tweede werd.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer