Sport.be

Veldrijden

Kan iemand van der Poels hegemonie doorprikken in Gavere?

09.11.2018 | Hannes Van Gael

Belga

Mathieu van der Poel walst door de Telenet Superprestige als een stoomtrein. Hij won de drie crossen in Gieten, Boom en Ruddervoorde, maar kan hij in Gavere ook voor vier op een rij gaan? En krijgen we bij de dames een vierde verschillende winnares?

We zijn drie crossen ver in de Telenet Superprestige, en drie keer is er niemand in geslaagd om Mathieu van der Poel (Corendon-Circus) te kloppen. Toon Aerts (Telenet Fidea Lions) kwam het dichtst bij een overwinning, maar in Boom moest hij 4 seconden prijsgeven op de Nederlandse alleswinnaar. In Ruddervoorde en in Gieten werd Wout Van Aert telkens tweede, tweemaal op meer dan een halve minuut.

Als iemand de hegemonie van van der Poel wil doorbreken, is het toch vooral uitkijken naar die twee namen. Vorig jaar was Van Aert nog de snelste, voor Aerts en dan pas van der Poel.

De kersverse Europese kampioen staat logischerwijs aan de leiding in het klassement van de Telenet Superprestige, hij telt 45 punten. Toch kan hij nog niet op zijn lauweren rusten, want hij wordt op de hielen gezeten door Toon Aerts (40 ptn). Lars van der Haar staat derde met 30 punten, Van Aert telt twee puntjes minder dan de Nederlander.

DAMES

Bij de vrouwen is er absoluut geen sprake van een hegemonie, wel staat er daar ook een Nederlandse aan de leiding in de ranking. Annemarie Worst won op eigen bodem in Gieten en telt in totaal 41 punten. Dat zijn er 5 meer dan eerste achtervolgster, de Italiaanse Alice Maria Arzuffi. De tweede manche (Boom) werd gewonnen door Kim Van de Steene, de derde (Ruddervoorde) ging naar Marianne Vos.

Misschien komt er zondag wel een vierde verschillende winnares uit de bus. Dan is het vooral uitkijken naar Arzuffi, Denise Betsema en Sanne Cant, die haar tegenvallende seizoensstart wat kleur wil geven.

De cross in Gavere is de vierde manche van de Telenet Superprestige, dus zondag zitten we al halfweg het kampioenschap. De volgende manche vindt pas binnen een maand (12 december) plaats, dan trekken de renners naar Limburg voor de cross in Zonhoven.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer