Sport.be

Veldrijden

Merlier: 'Van Aert is een BMW, Nuyens een Renault'

09.11.2018 | Gert-Jan Weyters

Belga

Tim Merlier is bezig aan zijn laatste maanden in dienst van Crelan-Charles. Vanaf 1 januari komt de bezoemvriend van Wout van Aert uit voor Creafin-TüvSüd. In Het Nieuwsblad doet Merlier een boekje open over de relatie tussen Nick Nuyens en Van Aert.

In het interview kiest Merlier duidelijk het kamp van Van Aert. "Wout was de man van de professionelere aanpak. Zijn ideeën zorgen voor verbetering, terwijl de ploeg ter plaatse bleef trappelen. Als je mag kiezen tussen een BMW of een Renault, kies je de voor de BMW. Nuyens was de Renault', aldus Merlier in Het Nieuwsblad.

Ondertussen heeft Merlier al twee maanden niets van Nuyens gehoord. "Dat is zijn manier van werken. Vanaf het moment dat ze wisten dat ik wegging werd er geen stage meer voor mij geregeld. Maar ik heb geen probleem met Nick."

Merlier zag de vete tussen Van Aert en Nuyens vanop de eerste rij ontstaan. "Nick moest één ding doen: ervoor zorgen dat zijn relatie met Wout niet vertroebeld raakte. Als je zo'n renner in de ploeg hebt, moet je die in de watten leggen. Dat is duidelijk niet gebeurd..."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer