Sport.be

Veldrijden

Revelatie Betsema in dienst van Marlux - Bingoal

05.11.2018 | Gert-Jan Weyters

Belga

Denise Betsema verdedigt vanaf vandaag maandag 5/11 de kleuren van Marlux - Bingoal. De Nederlandse revelatie van het seizoen tekende afgelopen week een profcontract bij de ploeg tot eind 2020.

Winst in Neerpelt, drie zeges in het buitenland, een vierde plaats in Ruddervoorde en zondag als uitschieter daar nog een bronzen medaille op het Europees kampioenschap in Rosmalen bovenop: Denise Betsema mag met recht en reden de revelatie van dit veldritseizoen genoemd worden.

Tot dusver croste Betsema nog onder de vlag van enkele privésponsors, maar daar komt dus een einde aan: "Marlux - Bingoal is een mooie ploeg die me vanaf het eerste moment aansprak. Het klikte meteen tijdens de gesprekken, en dus heb ik zelfs niet verder gezocht. Ik denk dat ik me hier nog verder kan ontwikkelen: dat is wat ik nu nodig heb. Brons op het EK was een onwijs mooi resultaat, maar ik kijk al opnieuw vooruit."

Betsema mocht op zeer veel interesse rekenen bij de concurrerende veldritteams, maar koos toch voor het Marlux - Bingoal van Jurgen Mettepenningen: "En daar zijn we heel tevreden mee. Denise wordt naast Laura Verdonschot een belangrijke schakel in onze dameskern. Een stevige versterking. Iemand die ook crossen kan winnen. En iemand die heel bewust met haar sport bezig is. Dit is trouwens ook een goeie zaak voor Laura: zo halen we ook wat druk van haar schouders weg."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer

De laatste 10 uitslagen

VELDRIJDEN Brussels Universities Cyclocross U23 Lander Loockx
VELDRIJDEN Brussels Universities Cyclocross JUNIOR Ryan Cortjens
VELDRIJDEN Brussels Universities Cyclocross ELITE Mathieu Van der Poel
VELDRIJDEN Brussels Universities Cyclocross DAMES E Ceylin Del Carmen Alvarado
VELDRIJDEN Namen - Telenet UCI World Cup ELITE Mathieu Van der Poel
VELDRIJDEN Namen - Telenet UCI World Cup DAMES E Lucinda Brand
VELDRIJDEN Namen - Telenet UCI World Cup U23 Tom Pidcock
VELDRIJDEN Namen - Telenet UCI World Cup JUNIOR Ryan Cortjens
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker U23 Tom Pidcock