Sport.be

Veldrijden

Van der Poel: 'Erg blij met mijn nieuwe trui'

04.11.2018 | Hannes Van Gael

Belga

Mathieu van der Poel finishte donderdag op de Koppenberg op ruim vier minuten van winnaar Toon Aerts, maar zondag op het EK demonstreerde hij weer als vanouds. "Ik ben heel blij dat ik die trui opnieuw mag dragen", reageerde de Nederlander.

"Ik heb nooit gepanikeerd na de Koppenberg", verklaarde Mathieu van der Poel. "Ik heb al vaker een offday gehad waarna ik wel weer goed presteerde in de volgende wedstrijd. Dus ik heb nooit aan mezelf getwijfeld. Of er een oorzaak is voor die offday? Tja, de Koppenberg ligt me gewoon niet."

"Ik ben na die cross kalm gebleven, heb meer rust genomen in aanloop van dit EK en dit heeft geloond. Ik heb me aan mijn plan gehouden en het gevoel was weer goed vandaag en natuurlijk, ik vind hier een parcours dat me enorm goed ligt."

Een snelle start zat er vandaag niet in voor de kersverse Europese kampioen. Iets waar hij doorgaans wel in uitblinkt. "Ik zat eerst nog goed geplaatst, maar daarna zakte ik een beetje weg in het gedrum. In de verte zag ik Van Aert en Merlier voorop, dus ik wist dat het een gevaarlijke situatie was. Gelukkig deed Lars van der Haar ook zijn deel van het werk in de achtervolging, reed hij ook een hoog tempo en kon ik het kloofje snel dichten. Toen ik bij Wout kwam, zag ik dat hij ook al diep was gegaan en ik besloot om meteen door te trekken en gaf hem geen tijd om te recupereren."

"Ik ben blij dat ik mijn trui prolongeer, want ik had er nog een paar in de kast liggen", lachte hij. "Neen, het is gewoon fijn om die titel te pakken en dat voor eigen volk te doen. Er was hier heel veel publiek en dat maakt het wel leuk koersen. Het is ook wel straf dat we bijna in elke categorie de titel pakken. Nederland is goed bezig."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer