Sport.be

Veldrijden

Tweede plaats voor Iserbyt op EK beloften na Pidcock

04.11.2018 | Ward Bollen

Belga

Het is Eli Iserbyt niet gelukt om zichzelf op te volgen als Europees kampioen veldrijden bij de heren beloften. De zege ging zondagmiddag in Rosmalen naar de Brit Tom Pidcock.

Na twee ronden moest Iserbyt in de achtervolging op het leidersduo Tom Pidcock en Antoine Benoist. De Fransman haakte voorin af en hij kon ook niet aanpikken bij onze landgenoot. Iserbyt naderde zelfs tot op minder dan 10 seconden van de Brit, maar zag het gat ook weer groter worden tot 23 seconden.

Aan de finish hield Pidcock een handvol seconden over op Iserbyt. De Fransman Benoist pakte het brons. Vorig jaar in Tabor waren de rollen omgekeerd en won de renner van Marlux-Bingoal de sprint voor Pidcock. Iserbyt is de regerende wereldkampioen bij de beloften.

Na Witse Meeussen en Thibau Nys bij de junioren hebben de Belgen ondertussen drie medailles veroverd op het EK veldrijden.

'GEEN TOPDAG'

"Ik had vandaag geen topdag en niet echt veel punch in de benen", moest Iserbyt toegeven. "Mijn start was niet al te best en pas in de tweede ronde kon ik vooraan de aansluiting maken."

"Pidcock bleef maar geven en ik had moeite om zijn tempo te volgen. Ik wilde na elke bocht wel versnellen, maar ik had gewoon niet voldoende kracht in de benen. Hij was de sterkste. Ik ben ontgoocheld, maar ik ben blij dat ik nog altijd met de regenboogtrui mag rondrijden. Dat is een pleister op de wonde."

Iserbyt reed donderdag ook de Koppenbergcross, Pidcock niet. "Dat mag geen excuus zijn", vindt hij zelf. "Als je topsporter bent, moet je er enkele dagen later opnieuw kunnen staan. Ik voelde me vanmorgen ook voldoende gerecupereerd. Het is ook waar dat ik dit seizoen wat meer de focus leg op mijn wedstrijden bij de profs, maar ook dat mag geen excuus zijn. Ik had gewoon geen topdag en vandaag was Tom gewoon beter. Het is geen schande om van hem te verliezen."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer