Sport.be

Veldrijden

Nederlandse Marianne Vos start als topfavoriete, Sanne Cant outsider in Rosmalen

02.11.2018 | Laurens Van Heuverswijn

Belga

Marianne Vos start zondag als topfavoriete op het EK veldrijden in Rosmalen. De Nederlandse heeft al zeven regenboogtruien in de kast hangen, maar kroonde zich nog nooit tot Europees kampioene in het veld. Een lege plek op haar palmares die ze graag ingevuld wil zien.

Vos paste voor de wedstrijd op de Koppenberg om zich optimaal te kunnen voorbereiden op het EK. Het parcours ligt op amper een halfuurtje van haar woonplaats, de ambitie is om de Europese trui te grijpen, één van haar grote doelen dit seizoen. Met al vijf overwinningen op zak toonde de Nederlandse dat ze opnieuw de oude is in het veld.

"Ik ben me bewust van mijn favorietenrol", vertelt ze op de site van haar ploeg Waowdeals Pro Cycling. "Maar ik weet ook dat ik niet dusdanig heb gedomineerd, dat die Europese trui nu al in de zak zit. Er wacht zondag weer gewoon een nieuwe wedstrijd waarin alle crossers aan de start kans hebben op een goed resultaat." "Het parcours is gevarieerd en tevens snel", leerde Vos na de verkenning.

"Als je in vorm bent, dan maakt het niet zo uit waar je rijdt en kun je veel aan. Er zitten snelle stroken in, maar ook stukken waarin het aankomt op techniek. De omloop laat zich enigszins vergelijken met vorige zondag, in de Superprestige in Ruddervoorde. Daar zaten alleen iets meer korte hellingen in. Wat dat betreft heb ik een goede generale afgewerkt met mijn overwinning."

Tegenstand mag verwacht worden uit eigen land, met Annemarie Worst, derde op de Koppenberg, tweede in Ruddervoorde en Bern, en winnares van de Superprestige in Gieten als schaduwfavoriet. Voorts zullen ook Denise Betsema en Maud Kaptheijns zich ongetwijfeld willen tonen. Verder wordt het uitkijken naar Alice Arzuffi, tweede op de Koppenberg, en Nikki Brammeier voor een podiumplaats.

Sanne Cant
kroonde zich al drie keer tot Europees kampioene. Dit jaar wist ze nog niet echt te overtuigen, met slechts twee overwinningen op haar palmares, de Bricocross in Lokeren en in Meulebeke, maar de titelverdedigster heeft van dit EK een doel gemaakt en ze zal zondag zeker haar rol zal spelen en knokken voor een vierde trui. Met Kim Van de Steene heeft België nog een ijzer in het vuur. De Oost-Vlaamse won in Boom en donderdag op de Koppenberg en koerst rond op een wolkje, ongetwijfeld strijdt ze zondag ook mee tot het einde.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer

De laatste 10 uitslagen

VELDRIJDEN Brussels Universities Cyclocross U23 Lander Loockx
VELDRIJDEN Brussels Universities Cyclocross JUNIOR Ryan Cortjens
VELDRIJDEN Brussels Universities Cyclocross ELITE Mathieu Van der Poel
VELDRIJDEN Brussels Universities Cyclocross DAMES E Ceylin Del Carmen Alvarado
VELDRIJDEN Namen - Telenet UCI World Cup ELITE Mathieu Van der Poel
VELDRIJDEN Namen - Telenet UCI World Cup DAMES E Lucinda Brand
VELDRIJDEN Namen - Telenet UCI World Cup U23 Tom Pidcock
VELDRIJDEN Namen - Telenet UCI World Cup JUNIOR Ryan Cortjens
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker U23 Tom Pidcock