Sport.be

Veldrijden

Aerts verdedigt zijn leiderspositie in Bern

20.10.2018 | Hannes Van Gael

Belga

Toon Aerts won de eerste twee crossen van de Telenet Cyclo-cross World Cup en is logischerwijs autoritair leider. Kan hij in Bern, nu met aanwezigheid van Mathieu van der Poel, voor drie op een rij gaan?

De cross in Bern is de derde van in totaal negen stuks in de Telenet Cyclo-cross World Cup. De vorige twee werden gewonnen door Toon Aerts van Telenet-Fidea Lions, die zo alleen leider is in het klassement. Aerts was tweemaal de sterkste in het Amerikaanse tweeluik (Iowa City en Waterloo) en Wout Van Aert werd telkens tweede. Aerts telt nu 140 punten in de stand, 20 meer dan de wereldkampioen. Quinten Hermans (120 punten) staat derde nadat hij tweemaal als vierde finishte.

Maar gemakkelijk zal het zeker niet worden voor Aerts, want ondertussen is Mathieu van der Poel terug van de partij en heeft Van Aert stilaan zijn topvorm weer te pakken. Van der Poel won zaterdag ondanks problemen met de enkel in Boom en Van Aert was woensdag nog de sterkste in de Kermiscross van Ardooie. Bovendien is Van Aert erop gebrand om zijn Nederlandse rivaal te kloppen, want dat is dit seizoen nog niet gelukt.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer