Sport.be

Veldrijden

Van der Poel: 'Wou pas in de slotfase versnellen'

20.10.2018 | Hannes Van Gael

Belga

Mathieu van der Poel heeft zaterdag in Boom zijn vierde zege van het seizoen behaald en twee op twee in de Superprestige. De winnaar probeerde op reserve te rijden met het oog op de rit in Bern morgen.

Mathieu van der Poel kwam solo over de finish in de tweede manche van de Telenet Superprestige in Boom. Morgen moet hij weer aan de bak in het Zwitserse Bern en daarom probeerde hij vandaag wat krachten te sparen. Iets waar hij niet volledig in slaagde.

"Ik kwam iets vroeger dan verwacht alleen te zitten. Eigenlijk wou ik wachten tot in de finale om te gaan versnellen, maar die kloof was er nu eenmaal halfcross", stelde Mathieu van der Poel. "Ik probeerde van dan af zo zuinig mogelijk de wedstrijd, een beetje op reserve zeg maar, af te werken."

De Nederlander wil morgen uiteraard ook zegevieren, maar de zege vandaag uit handen laten glippen was natuurlijk ook geen optie. "Ik mocht het ook niet te licht opvatten, want achter mij werd er steeds maar weer druk gezet. Het is hier wel een lastige omloop met heel wat intervalstukken. Ik moest een stevig tempo onderhouden om eerste te blijven."

En morgen is het weer koers voor Van der Poel, die een erg druk programma heeft. "Ik trek nu naar de luchthaven. Samen met mijn broer David heb ik straks een vlucht naar Z├╝rich. Van daaruit gaat het met de auto naar het hotel om morgen in Bern de Wereldbekercross te rijden."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer