Sport.be

Veldrijden

Van Aert: 'Was bijna vergeten hoe ik de handen in de lucht moest steken'

18.10.2018 | Gert-Jan Weyters

Belga

Wout van Aert (Cibel-Cebon) heeft net als vorig jaar de nul van het bord geveegd in Ardooie. Hij liet er het hele pak achter zich en was blij zijn eerste zege van het seizoen geboekt te hebben. De wereldkampioen imponeerde in de cross waarin het tempo de hele wedstrijd zeer hoog lag.

"De kop is eraf. Eindelijk. Het was het doel om hier vandaag te winnen en dat is gelukt", begon Wout van Aert na afloop. "De wedstrijd zat een tijdlang op slot. Het was dan ook een licht lopend parcours. Daardoor zat iedereen heel lang fris. Ik wou de cross openbreken en demarreerde over halfweg de wedstrijd. Enkel Gianni Vermeersch kon me volgen. Ik kreeg hem er ook niet meteen af en spaarde alles op voor de laatste ronde."

Het was meteen de eerste zege in het veld voor Van Aert. "Ik was bijna vergeten hoe ik de handen in de lucht moest steken", lachte de Kempenaar. "Dit geeft alvast vertrouwen voor het komend weekend. Ik heb de beste benen nog niet, maar het is altijd leuk nog eens te winnen en zo naar de Kempen terug te keren. Als renner heb je dit wel eens nodig. Ik moet eerlijk zijn dat ik nog een stuk verwijderd ben van de goede conditie die Mathieu van der Poel wel al heeft. Beetje per beetje en stap voor stap kom ik er wel. Ik ben alvast blij dat ik in Ardooie voor de derde keer op rij kon winnen."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer