Sport.be

Veldrijden

Van Aert viert in Ardooie

18.10.2018 | Gert-Jan Weyters

Belga

Wout van Aert (Cibel-Cebon Offroad) heeft op de Kermiscross in Ardooie zijn eerste overwinning in het crossseizoen gepakt. De wereldkampioen haalde het in West-Vlaanderen voor Gianni Vermeersch (Steylaerts-777) en Toon Aerts (Telenet-Fidea Lions). Mathieu van der Poel (Corendon-Circus) stond niet aan de start in West-Vlaanderen.

Mede door het snelle en droge parcours zat de wedstrijd in Ardooie een hele poos op slot. Een kopgroep met dertien renners kleurde de eerste ronden van deze cross. Wietse Bosmans, Thomas Joseph en de Duitser Marcel Meisen verloren even voeling voorin, maar konden net voor halfcross toch opnieuw aansluiting vinden. Van Aert voerde op dat moment het tempo op en enkel Gianni Vermeersch en Michael Vanthourenhout waren bij machte de wereldkampioen te volgen.

Voor Vanthourenhout ging het plots te snel voorin en hij moest op drie ronden van het einde Vermeersch en Van Aert laten rijden. Achter dit duo vond de West-Vlaming steun bij Toon Aerts en Eli Iserbyt. Wat verderop volgden Nicolas Cleppe, Jim Aernouts, Tim Merlier en de Brit Thomas Pidcock.

Wanneer in de slotronde Van Aert en Vermeersch naar elkaar gingen lonken, zag Aerts zijn kans schoon om die twee het vuur aan de schenen te leggen. Aerts slaagde er echter net niet in de twee te vervoegen want Van Aert ging in volle finale versnellen. De wereldkampioen sloeg meteen een kloof op Vermeersch en kwam niet meer in de problemen. Hij volgt daarmee zichzelf op als eindlaureaat van de Kermiscross en is nu voor de derde opeenvolgende keer winnaar in Ardooie.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer

De laatste 10 uitslagen

VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker U23 Tom Pidcock
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker JUNIOR Loris Rouiller
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker DAMES E Evie Richards
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker ELITE Mathieu Van der Poel
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker DAMES E Katarina Nash
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker U23 Joris Nieuwenhuis
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker JUNIOR Thomas Pidcock
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige DAMES E Thalita De Jong