Sport.be

Veldrijden

Van Aert mikt donderdag op eerste zege

17.10.2018 | Erik Duchateau

Belga

Donderdag vindt in het West-Vlaamse Ardooie de 24ste editie van de Kermiscross plaats. De winnaar van de voorbije twee edities, Wout Van Aert, start in afwezigheid van Mathieu Van der Poel als de uitgesproken favoriet, ook al kon hij dit seizoen nog niet winnen.

Het parcours op en rond de Stationsstraat, ook gekend als aankomstzone van een etappe in de BinckBank Tour, is 2.850 meter lang waarvan er 2.030 meter loopt over weidegrond. Vorig jaar ging de zege naar Wout Van AertToon Aerts werd tweede voor Michael Vanthourenhout.

De wereldkampioen boekte toen zijn eerste zege van het nieuwe seizoen en ook nu staat hij nog steeds droog. Bij afwezigheid van Mathieu Van der Poel in Ardooie kan de Lillenaar misschien de nul van het bord vegen. Hij zal er wel moeten opboksen tegen onder andere Toon Aerts, Gianni Vermeersch, Michael Vanthourenhout en Eli Iserbyt.

"Ik heb reeds zes tweede plaatsen achter mijn naam staan en dus mik ik volop op die eerste zege. Ook vorig jaar was dat in Ardooie het geval", aldus Van Aert. "Het klopt dat Mathieu er niet bij is, maar winnen is winnen. Trouwens, ook Toon Aerts vindt in Ardooie wel een parcours dat in zijn mogelijkheden past. En als Michael Vanthourenhout zijn dagje heeft, wordt ook hij een belangrijke concurrent. Ik zal de zege niet zomaar cadeau krijgen."

De wedstrijd voor vrouwen elite is ondertussen aan zijn vierde uitgave toe. De eerste editie was weggelegd voor Thalitha de Jong. Sanne Cant won in 2016 en Katherine Compton pakte de bloemen in 2017. Deze twee laatstgenoemde vrouwen kruisen ook nu weer de degens samen met onder andere Loes Sels en Ellen Van Loy.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer

De laatste 10 uitslagen

VELDRIJDEN Brussels Universities Cyclocross U23 Lander Loockx
VELDRIJDEN Brussels Universities Cyclocross JUNIOR Ryan Cortjens
VELDRIJDEN Brussels Universities Cyclocross ELITE Mathieu Van der Poel
VELDRIJDEN Brussels Universities Cyclocross DAMES E Ceylin Del Carmen Alvarado
VELDRIJDEN Namen - Telenet UCI World Cup ELITE Mathieu Van der Poel
VELDRIJDEN Namen - Telenet UCI World Cup DAMES E Lucinda Brand
VELDRIJDEN Namen - Telenet UCI World Cup U23 Tom Pidcock
VELDRIJDEN Namen - Telenet UCI World Cup JUNIOR Ryan Cortjens
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker U23 Tom Pidcock