Sport.be

Veldrijden

Van Aert: 'Ik maakte een klein foutje'

14.10.2018 | Niels Dirkx

Belga

Wout van Aert moest zondag in de openingsmanche van de Superprestige in het Nederlandse Gieten vrede nemen met de tweede plaats. De zege was er voor het derde jaar op rij voor Mathieu van der Poel, die met een enkelblessure kampte.

"In de tweede ronde zette Van der Poel mij al onder druk. Daardoor maakte ik een foutje en zo verloor ik meteen voeling. Natuurlijk had ik liever dichter geëindigd, maar de zege was niet voor mij weggelegd", stelde Wout van Aert na afloop van de cross.

"Ik ben eigenlijk wel tevreden over mijn wedstrijd. Ik loop geen mentale tik op, het is duidelijk dat ik nog niet echt top ben. En dat ik aan een hoog tempo bleef rijden? Dit deed ik om weer wat beter te worden. Ik moest ook enkele keren wisselen van fiets. Ik kreeg op een gegeven moment af te rekenen met mechanische problemen en dan wou ik weer met andere tubes rijden."

Toon Aerts (Telenet-Fidea Lions) pakte de laatste podiumplaats in dankzij een versnelling in volle finale. "Ik was op banden gestart zonder profiel en ik ben dat niet echt gewoon. Ik reed bovendien op een paaltje en ging over de kop. Ik heb dan een hele poos moeten achtervolgen. Ik kon de rest toch nog verder afschudden en opnieuw een podiumplaats pakken. Ik kreeg hier bovendien een parcours onder de wielen geschoven dat niet echt mijn ding is. Ik moet het meer hebben van de slijkcrossen. Met dergelijk weer is dat natuurlijk nu nog niet aan de orde", aldus Aerts.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer

De laatste 10 uitslagen

VELDRIJDEN Brussels Universities Cyclocross U23 Lander Loockx
VELDRIJDEN Brussels Universities Cyclocross JUNIOR Ryan Cortjens
VELDRIJDEN Brussels Universities Cyclocross ELITE Mathieu Van der Poel
VELDRIJDEN Brussels Universities Cyclocross DAMES E Ceylin Del Carmen Alvarado
VELDRIJDEN Namen - Telenet UCI World Cup ELITE Mathieu Van der Poel
VELDRIJDEN Namen - Telenet UCI World Cup DAMES E Lucinda Brand
VELDRIJDEN Namen - Telenet UCI World Cup U23 Tom Pidcock
VELDRIJDEN Namen - Telenet UCI World Cup JUNIOR Ryan Cortjens
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker U23 Tom Pidcock