Sport.be

Veldrijden

Van der Poel wint eerste manche van de Superprestige

14.10.2018 | Niels Dirkx

Belga

Mathieu van der Poel (Corendon-Circus) heeft zondag in Gieten de eerste manche van de Superprestige veldrijden gewonnen. Zaterdag blesseerde hij zich nochtans aan zijn enkel. De Nederlander haalde het met 31 seconden op Wout van Aert. Toon Aerts vervolledigde het podium op 1:30.

Leider in de wereldbekerstand Toon Aerts nam de beste start, gevolgd door David van der Poel, Wout van Aert, Mathieu van der Poel, Lars van der Haar, Michael Vanthourenhout en de rest van de bende. Aerts maakte halfweg de eerste ronde een slipper, kwam ten val, en moest zo de koppositie overlaten aan Van Aert. De wereldkampioen zou die niet echt lang vasthouden. Mathieu van der Poel, voor aanvang van de cross zeer twijfelachtig na zijn zware val daags voordien in Lokeren, vlamde naar de leiding en sloeg meteen een kloof. Van Aert probeerde de achterstand zo klein mogelijk te houden, maar zag al snel in dat hij Mathieu van der Poel, ondanks zijn gehavende rechterenkel, niet zou kunnen volgen.

Bij het ingaan van de vijfde ronde, net voor halfcross, volgde Van Aert al op 17 seconden, een groepje met Aerts, Vanthourenhout en Van der Haar op 45 seconden. Bij die laatste drie kwamen ook nog Daan Soete, David van der Poel en even later Marcel Meisen aansluiten in de strijd voor de derde plaats.

Mathieu van der Poel bleef als een metronoom rondrijden en Wout van Aert consolideerde zijn tweede plaats. Voor de laatste podiumplaats werd nog fel strijd geleverd. Met nog twee ronden voor de boeg zonderde Aerts zich af van de rest en reed hij als derde rond, achterna gezeten door zijn teamgenoot Van der Haar en Soete. Mathieu van der Poel kwam niet meer in de problemen en haalde het voor Van Aert. Toon Aerts vervolledigde het podium.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer