Sport.be

Veldrijden

Annemarie Worst wint eerste manche Superprestige

14.10.2018 | Ward Bollen

Belga

De Nederlandse Annemarie Worst (Steylaerts-777) heeft zondag in eigen land in Gieten de eerste manche van de Telenet Superprestige veldrijden bij de dames gewonnen.

Annemarie Worst, vorig jaar nog zevende in Gieten, is meteen de eerste leidster in het klassement van de Superprestige

De Italiaanse kampioene Eva Lechner kende de beste start. Wereldkampioene Sanne Cant vertrok moeizaam en volgde rond de tiende plaats. Marianne Vos schoot halfweg de eerste ronde naar de kop van de wedstrijd en sloeg meteen een kloof. Maud Kaptheijns reed bij het ingaan van de tweede ronde in tweede stelling, gevolgd door Annemarie Worst, Loes Sels en Fleur Nagengast. Ellen Van Loy lag achtste voor Laura Verdonschhot en Sanne Cant.
 
Net voor het ingaan van de derde ronde geraakte Annemarie Worst bij leidster Marianne Vos. Achter de leidsters volgde met Loes Sels en Maud Kaptheijns nog een duo. Met nog iets meer dan twee ronden voor de boeg plaatste Annemarie Worst een versnelling en ze liet Marianne Vos achter zich.

Ook Loes Sels met Alice Maria Arzuffi kwamen tot bij Vos. Annemarie Worst trok de laatste ronde in met een voorsprong van 25 seconden op haar teamgenote Alice Maria Arzuffi. Het tweetal Loes Sels met Marianne Vos moest al 45 seconden goed maken op Worst, maar het duo geraakte wel nog bij Arzuffi.

De strijd voor de tweede plaats werd nog best spannend. Vos, Sels en Arzuffi trokken samen de laatste rechte lijn in. Vos bleek uiteindelijk toch nog over de meeste krachten te beschikken en won het sprintje. Annemarie Worst volgt Maud Kaptheijns op als laureate van de Superprestige in Gieten. Zaterdag volgt in Boom de tweede manche.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer

De laatste 10 uitslagen

VELDRIJDEN Brussels Universities Cyclocross U23 Lander Loockx
VELDRIJDEN Brussels Universities Cyclocross JUNIOR Ryan Cortjens
VELDRIJDEN Brussels Universities Cyclocross ELITE Mathieu Van der Poel
VELDRIJDEN Brussels Universities Cyclocross DAMES E Ceylin Del Carmen Alvarado
VELDRIJDEN Namen - Telenet UCI World Cup ELITE Mathieu Van der Poel
VELDRIJDEN Namen - Telenet UCI World Cup DAMES E Lucinda Brand
VELDRIJDEN Namen - Telenet UCI World Cup U23 Tom Pidcock
VELDRIJDEN Namen - Telenet UCI World Cup JUNIOR Ryan Cortjens
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker U23 Tom Pidcock