Sport.be

Veldrijden

Daan Soete snelt naar winst in Lokeren

13.10.2018 | Hannes Van Gael

Belga

Daan Soete heeft de vierde manche van de Brico-cross gewonnen. Hij was de snelste in Lokeren, voor Sweeck en Aerts. Van Aert en van der Poel werden geteisterd door pech.

Wereldkampioen Wout Van Aert, Europees kampioen Mathieu van er Poel en Michael Vanthourenhout kenden de beste start, maar het geluk zou al snel keren voor het trio. De Nederlander uit het gezelschap ging al snel tegen de grond na een erg moeilijke passage over een beekje. Van der Poel greep meteen naar de enkel en stapte pas een minuut later weer op de fiets. Hij probeerde nog even, maar gaf er snel de brui aan. Hij werd zelfs naar het ziekenhuis afgevoerd met een erg opgezwollen enkel.

Dat het beekje voor veel problemen kon zorgen ondervond ook Vanthourenhout. Ook hij viel van zijn fiets, maar gelukkig voor hem kon hij wel verder. Van Aert was dus plots alleen leider, maar ook hij kreeg af te rekenen met pech. Hij reed lek, werd ingehaald en moest veel tijd prijsgeven onderweg naar de materiaalzone.

De nieuwe leider heette Daan Soete en die fietste een ruime voorsprong bij elkaar. Toon Aerts en Laurens Sweeck, en later ook Van Aert beten hun tanden stuk op de 23-jarige renner uit Grobbendonk. Dichter dan 13 seconden kwamen ze niet.

Winst en tweede voor Pauwels Sauzen-Vastgoedservice, want Laurens Sweeck won de strijd om de tweede plaats. Toon Aerts van Telenet-Fidea Lions vervolledigde het podium. De vierde plaats was voor Vanthourenhout en Gianni Vermeersch eindigde vijfde. Wout Van Aert leek veel plaatsen goed te maken tijdens zijn inhaalrace, maar zakte uiteindelijk nog weg naar plaats 6.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer