Sport.be

Veldrijden

Cant slaat in Lokeren toe in slotronde

13.10.2018 | Erik Duchateau

Belga

Sanne Cant heeft de Rapencross in Lokeren op haar naam geschreven. De wereldkampioene rekende in deze Brico-cross in slotronde af met Laura Verdonschot en Loes Sels.

Halfweg de cross reed Sanne Cant al alleen op kop, maar ze werd nog bijgebeend door Loes Sels en Laura Verdonschot. "Ik vond het te vroeg om nog zo lang alleen door te gaan", legde Cant na afloop uit op VTM. "Uit ervaring weet ik dat het heel veel krachten kost om heel de cross lang een voorsprong van 5 à 6 seconden te verdedigen. Ik wou nog een beetje adem overhouden voor morgen, want dan staat er ook weer een belangrijke cross (Superprestige in Gieten, nvdr) op het programma, waar heel veel frisse dames aan de start zullen staan."

Cant wachtte tot de slotronde om definitief af te rekenen met Sels en Verdonschot. Sels kraakte als eerste, Verndonschot deed dat pas diep in de laatste ronde. "Ik had het al vroeger willen proberen", legde Cant uit, "maar ik kon niet opschuiven toen ik het wou en moest mijn moment afwachen. Dat kwam er toen ik een snelle passage door een beek kon nemen." Uiteindelijk haalde Cant het met een handvol seconden voorsprong op Verdonschot, die op haar beurt een klein kloofje had op Sels. 

"Het was een heel lastige, technische cross", aldus Verdonschot. "Op het einde was Sanne slimmer en sterker dan ik. De warmte speelde ook niet in mijn voordeel, ik kan er niet zo goed tegen. Maar ik ben blij met mijn prestatie en mijn tweede plaats. De conditie is goed." Ook Sels was tevreden met haar derde plaats. " Laura is vinnig, Sanne is krachtig. Voor mij was het aanklampen op het einde, bovendien begon ik rugpijn te krijgen. Ik ben tevreden met de derde plaats."

Op ruime afstand van de top-3 legde de Italiaanse Alice Maria Arzuffi beslag op de vierde plaats. Ellen Van Loy kwam als vijfde over de meet, voor de Britse Nikki Brammeier.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer