Sport.be

Veldrijden

Drie op een rij voor van der Poel?

12.10.2018 | Laurens Van Heuverswijn

Belga

Na de Wereldbeker, die met Waterloo en Iowa City al twee wedstrijden ver is, wordt zondag met de Superprestige het tweede regelmatigheidscriterium in het veldrijden op gang geschoten. Dat gebeurt in het Nederlandse Gieten. Mathieu van der Poel, een eerste keer winnaar in 2014, gaat voor eigen publiek voor een derde zege op rij. Wout van Aert kon in 2015 de hegemonie van de Europese kampioen doorbreken.

In Gieten zijn ze zondag al aan de 43e editie toe. Het is daarmee de oudste internationale veldrit in Nederland. Aan het parcours werd opnieuw wat gesleuteld. Zo komt er een trap bij, waardoor de deelnemers een keertje meer van de fiets moeten. Bovendien wordt de passage aan de "hondenweide" opnieuw in de armen gesloten. Vorig jaar kleurden Van der Poel en Van Aert de wedstrijd met Laurens Sweeck en Tom Meeusen.

De Nederlander sloeg na driekwart cross een gaatje op de concurrentie en kon zo de eerste manche in de Superprestige op zijn naam schrijven. Later won hij er nog vijf en werd hij voor de derde keer eindwinnaar in het regelmatigheidscriterium. Van Aert werd in Gieten tweede, op 15 seconden. Ook nu zijn de twee de topfavorieten, al steekt ook Toon Aerts de neus aan het venster. Aerts is leider in de wereldbekerstand en bouwde na Iowa City een rustperiode in.

Bij de vrouwen ging de winst vorig jaar naar de Nederlandse Maud Kaptheijns. Nikki Brammeier werd tweede, voor Sophie de Boer. Wereldkampioene Sanne Cant werd zesde en beste Belgische. De veldrit in Gieten is de enige buitenlandse cross in het rijtje van de Superprestige.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer