Sport.be

Veldrijden

Beloften meten zich in Superprestige voortaan met elites

09.10.2018 | Gert-Jan Weyters

Belga

Maandagavond is in Diegem de editie 2018-2019 van de Superprestige veldrijden voorgesteld. Net als vorig jaar telt het regelmatigheidscriterium acht manches.

Het klassement wordt nog steeds opgemaakt door middel van punten. Wel nieuw is dat er dit jaar geen aparte wedstrijden meer zijn voor de beloften. De U23 rijden immers steeds samen met de eliterenners maar kennen wel een eigen klassement. Waar de vrouwen, juniores en eliterenners 15 punten pakken bij een zege -er wordt zo verder afgeteld naar de vijftiende plaats die goed is voor nog één luttel punt-, krijgen de beloften 8 punten bij een overwinning. Ook daar wordt verder afgeteld naar beneden zodat de achtste in de uitslag beloond wordt met één punt.

De eerste manche van de Superprestige vindt nu zaterdag plaats in het Nederlandse Gieten, in de buurt van Assen. Het parcours situeert zich aan de zandafgraving. Voor de tweede manche gaat het naar Boom waar op Domein De Schorre, gekend van Tomorrowland, op 20 oktober rendez-vous gegeven wordt. Ruddervoorde heeft de eer de laatste cross van oktober te zijn met de omloop op het domein Pyfferoen. Op wapenstilstand is traditioneel Gavere aan de beurt. In de schaduw van het kasteel Grenier geven de renners daar afspraak. De datum van Zonhoven op de Molenheide is later dan gewoonlijk. De 'kuil' wordt er op 16 december aangedaan. De avondcross van Diegem is, op 30 december, de laatste in het rijtje van de Superprestigecrossen in 2018. Met Hoogstraten en Middelkerke worden de laatste twee wedstrijden afgewerkt op respectievelijk 10 en 16 februari.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer