Sport.be

Veldrijden

Belgische crosszege aan hoofdzetel UCI

08.10.2018 | Erik Duchateau

archieffoto Belga

Er werd zondag niet alleen in Ronse gecrosst. In het Zwitserse Aigle, aan de hoofdzetel van de UCI, heeft Vincent Baestaens een internationale veldrit gewonnen.

Baestaens, die als individueel aan het nieuwe seizoen begon, haalde het voor de Nederlanders David Van der Poel (Corendon-Circus) en Corné Van Kessel (Telenet Fidea Lions). Len Dejonghe was de tweede Belg in Aigle, hij werd 25ste.

De cross in Aigle maakt deel uit van de EKZ Cross Tour, een Zwitsers regelmatigheidscriterium. Het was de tweede manche. In de eerste race, in Baden half september, won David Van der Poel en werd Baestaens elfde.

Voor de Vlaams-Brabander, de voorbije twee seizoenen telkens Belgisch kampioen bij de elite zonder contract, is het zijn derde zege van het seizoen. Hij kon in september in het Tsjechische Unicov en in eigen land in Stabroek ook al eens zegevieren.

Bij de vrouwen in Aigle was de zege voor de Nederlandse Denise Betsema, voor de Tsjechische Pavla Havlikova en de Britse Helen Wyman. Er namen geen Belgische vrouwen deel.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer