Sport.be

Veldrijden

Van der Poel pakt 2 op 2

07.10.2018 | Ward Bollen

Belga

Na de Brico Cross zaterdag in Meulebeuke heeft Mathieu van der Poel bij de start van zijn seizoen ook meteen de Brico Cross van zondag in Ronse gewonnen. Opnieuw was Wout Van Aert tweede.

Het was Sieben Wouters die het beste weg was. Wouters bleef een tijdlang voorop rijden maar een fietswissel kostte hem de koppositie. Die was ondertussen over genomen door Michael Vanthourenhout. Een vijftal met verder ook Wout van Aert, Lars van der Haar, Mathieu van der Poel en Eli Iserbyt ging met een geringe voorsprong de derde ronde in. De Duitser Marcel Meisen trok naar de leiders toe en de groep dikte zelfs nog aan tot 13 renners.

Net voor halfcross plaatste Wout van Aert een aanval. Hij kreeg Gianni Vermeersch, Michael Vanthourenhout, Lars van der Haar en Mathieu van der Poel mee. Met nog vier ronden voor de boeg sloten voorin ook nog Tom Meeusen en de Nederlander Joris Nieuwenhuis aan. Marcel Meisen volgde op een handvol seconden van de leiders.

Michael Vanthourenhout waagde zijn kans en Wout van Aert met Mathieu van der Poel reageerden. Dat trio begon aan de laatste drie ronden met tien seconden voorsprong op Gianni Vermeersch, Lars van der Haar en Joris Nieuwenhuis. Deze zes smolten samen en dat was het sein voor Mathieu van der Poel om te gaan aanvallen.

De Europese kampioen begon aan de slotronde met een voorsprong van 16 seconden op Wout van Aert en Michael Vanthourenhout. Gianni Vermeersch, Lars van der Haar en Joris Nieuwenhuis volgden al op een halve minuut. Mathieu van der Poel gaf de koppositie niet meer af en volgt daarmee Lars van der Haar op als eindlaureaat van de GP Mario De Clercq.

REACTIES

"Ik kan niet anders dan heel tevreden zijn over dit weekend, zeker met twee overwinningen. Ik had helemaal geen goed gevoel voor de start van de cross. De Berencross van zaterdag zat duidelijk nog in de benen", opende Mathieu van der Poel.

"Ik had geluk dat deze cross een hele poos op slot zat. Ik had meteen door dat het moest gebeuren met één gerichte aanval. Ik reed daarom een hele tijd heel afwachtend. Niet echt mijn manier van koersen maar het kon niet anders. Ik keek zo toe vanop de tweede rij maar daardoor moest ik enkele keren een gat dichtrijden en zo krachten verbruiken."

Mathieu van der Poel begint aan het seizoen met twee opeenvolgende zeges. "Ik dacht gisteren dat ik niet echt top was maar dat bleek dus niet het geval te zijn. We kunnen hierop verder bouwen. Ik had het geluk dat ik stelselmatig beter werd in deze cross en zo het opnieuw kon halen."

De wereldkampioen moest zo weer met een tweede plaats vrede nemen. "Ik heb met wat vergaloppeerd halfcross door even te gaan aanvallen met Michael Vanthourenhout. Dat kostte net iets te veel krachten en ik ben van die versnelling nooit echt gerecupereerd. Dat heeft me de das omgedaan. Wanneer Mathieu van der Poel dan aanging kon ik niet reageren. Het was op. Spijtig genoeg sprong ook niemand anders naar het wiel van Mathieu en zag ik hem meteen weg rijden", gaf Wout van Aert mee.
 
"De laatste ronden voelde ik nog de tol van gisteren. Maar daar kunnen we aan werken. Wij hebben vandaag weer een mooie cross gezien en daar komen de mensen toch voor? Vandaag is het me niet gelukt. Ik ga deze week niets anders doen dan recupereren na een hectische week die me pas te beurt viel."

Michael Vanthourenhout was zaterdag nog in een akkefietje verwikkeld met Daan Soete maar pakte in Ronse nog eens een podiumplaats. "Ik heb een goed gevoel overgehouden aan Ronse. Ik voelde me vrij goed vandaag. Ik hield me bewust vooraan vandaag want ik wou niet wegzakken", begon Michael Vanthourenhout. "Van Meulebeke had ik meer dan een vijftiende plaats verwacht. Ik legde echter meteen de focus naar vandaag met een derde plaats tot gevolg. En dat akkefietje met Daan Soete dat ben ik al lang vergeten."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer