Sport.be

Veldrijden

Marianne Vos de beste in Brico Cross Ronse

07.10.2018 | Ward Bollen

Belga

Op en rond de Hotondberg in Ronse heeft Marianne Vos de GP Mario De Clercq op haar naam geschreven. Die maakt sinds dit seizoen deel uit van de Brico Crossen.

De 31-jarige Nederlandse kwam solo over de finish voor de Italiaanse Alice Maria Arzuffi. Haar landgenote Annemarie Worst vervolledigde het podium. Ceylin del Carmen Alvarado eindigde vierde voor Ellen Van Loy. Sanne Cant finishte op de negende plaats. Het werd na de wereldbekercross in het Amerikaanse Waterloo de tweede zege van het seizoen voor Vos

Het was de Italiaanse kampioene Eva Lechner die de beste start nam. Marianne Vos versnelde en kreeg haar landgenote Annemarie Worst mee. Achter dit leidersduo vormde zich een groepje met Ellen Van Loy, Alice Maria Arzuffi en Ceylin del Carmen Alvarado. De Italiaanse Arzuffi knalde op vier ronden van het einde naar de leidsters toe. Ook Ellen Van Loy en Ceylin del Carmen Alvarado kwamen voorin aansluiten waardoor we een kopgroep kregen met vijf rensters.
 
Wereldkampioene Sanne Cant volgde op drie ronden van het einde op 39 seconden en speelde niet mee voor de zege. Voor Marianne Vos ging het op minder dan twee ronden van het einde te traag en de Nederlandse schoot weg uit het kopgroepje. Annemarie Worst trachtte het gat nog te dichten, maar slaagde daar niet in. Vos had bij het ingaan van de slotronde een voorsprong van 8 seconden op het duo Worst en Arzuffi en zou de eerste plaats niet meer laten liggen.

REACTIES

"Het parcours lag er anders bij dan wat ik hier al eens meegemaakt heb maar het maakte het er allemaal niet gemakkelijker op met al die bulten", stelde Marianne Vos. "Het was best een lastige cross. Zeker als je alleen in de aanval bent. Op zo'n omloop heb je niet veel pijlen om te verschieten zodat ik voorzichtig met mijn krachten moest omspringen." 

"Ik voelde op een gegeven moment dat de rest niet zo fris meer zat. Meteen was dat het teken om te gaan aanvallen. Ik pakte snel een gaatje en kon mijn minieme voorsprong stilletjes aan uitbouwen. Meteen mijn tweede zege van het seizoen. In Amerika, Waterloo, pakte ik de eerste overwinning en nu komt daar dus Ronse bij."

Sanne Cant moest tevreden zijn met de negende plaats. "Ik betaal vandaag wellicht de prijs voor mijn zege in Meulebeke en de trip naar Amerika", gaf ze achteraf mee. "Bovendien zit ik nog niet in mijn topvorm dus is het wel ergens logisch dat ik vandaag een weerbots kende. Ik kan nog niet elk weekend uitpakken."

"Ik had niet zo'n slechte start maar toen er vooraan ineens versneld werd kon ik niet mee glippen. Meteen wist ik dat het vandaag niet zou lukken om opnieuw te winnen. Ik verloor meer en meer de voeling met de kop en daarom drong ik niet verder aan."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer