Sport.be

Veldrijden

Van Aert houdt positief gevoel over aan tweede plek

06.10.2018 | Niels Dirkx

Belga

In Meulebeke strandde Wout van Aert (Cibel-Cebon), na Geraardsbergen, Waterloo en Iowa City, voor de vierde maal van het seizoen op de tweede plek.

Tijdens de Berencross zaterdag moest de wereldkampioen het hoofd buigen voor Mathieu van der Poel. Wout van Aert reed voor het eerst ook in zijn nieuwe regenboogtrui waarop de namen prijkten van zijn kersverse sponsors Cibel-Cebon.

"Ik houd alvast een positief gevoel over aan deze cross ook al won ik hem niet", begon Van Aert. "Ik heb wel een constante wedstrijd kunnen rijden en naar dat gevoel was ik toch op zoek. In Amerika bijvoorbeeld lukte me dat niet. In Meulebeke dus wel. Het loopt dus al een pak beter dan vorige week en dat was wat ik wilde."

Van der Poel imponeerde andermaal. En dat in zijn eerste veldrit van het seizoen. "Ik werd opnieuw herinnerd aan het feit hoe het is om tegen Van der Poel te koersen", lachte Van Aert. "Ik was ook de enige die jacht op hem maakte. Ik nam wat risico door die twee mannen mee te pakken ook al had ik niet veel steun aan Iserbyt en Hermans. Ik kon bij laatstgenoemde wel even in het wiel kruipen en zo wat recupereren. Van der Poel had na de zandstrook plots een pak meer voorsprong omdat hij daar tot het einde was kunnen rijden. Dan ben je goed als je dat kan. Ik ben alvast niet ontevreden met die tweede plaats. Zondag in Ronse ga ik opnieuw voor de zege."

Quinten Hermans (Telenet-Fidea Lions) flitste zich naar de derde plaats. "Het is nog eens plezant om op het podium te staan. Zeker wanneer die twee aan de slag zijn. Ik kreeg het op het gegeven moment zelfs even zwart voor de ogen maar uiteindelijk kon ik toch het langst Van Aert het gezelschap houden. Dit met een derde plaats tot gevolg", stelde Hermans.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer