Sport.be

Veldrijden

Wereldkampioene Cant wint Berencross

06.10.2018 | Gert-Jan Weyters

Belga

Sanne Cant heeft de Brico Cross van Meulebeke op haar naam geschreven. De 27-jarige wereldkampioene sprong in volle finale weg uit een kopgroep met vijf en haalde het zo licht afgescheiden voor Ellen Van Loy en Loes Sels. Vorig jaar kreeg deze Berencross hetzelfde podium.

Het was Loes Sels die de rest op sleeptouw nam. In haar wiel volgden onder anderen Laura Verdonschot en Ellen Van Loy. Sanne Cant kende een mindere start en reed als achtste rond. Van Loy schoof een plaatsje op en nestelde zich in het wiel van Sels. Verdonschot klampte eveneens fervent aan en zo kregen we bij het ingaan van de tweede ronde, op een kurkdroog en snel parcours, drie leidsters.

Achter dit trio sloegen Cant en de Nederlandse Ceylin del Carmen Alvarado de handen in elkaar. De twee groepjes smolten samen en begonnen zo aan de derde ronde met de Amerikaanse Elle Anderson, die in haar eentje de kloof naar voor trachtte te overbruggen. Net voor de passage aan het wasbord versnelde Loes Sels. Ellen Van Loy zorgde er in de zandbak voor dat de kopgroep weer samenklitte.

Half koers zette Sanne Cant zich op kop bij de leidsters en trok het tempo meteen fors de hoogte in. Bij de passage aan de zandbak reed Ellen Van Loy zich vast, hield de rest hiermee op, waardoor Cant meteen enkele meters cadeau kreeg. Niet voor lang evenwel. De vijf trokken dan ook gezamenlijk de slotronde in.

Na de balkjes demarreerde Cant. De wereldkampioene zette alles op alles om onder andere Van Loy af te houden. Daar slaagde ze ook in en zo volgt ze zichzelf op als laureate van de Berencross.

"Ik ben op het einde van de cross zeer diep moeten gaan. Vandaar dat ik een tijdje moest bekomen van mijn inspanning. Maar de kop is er nu wel af. De eerste zege van het seizoen is binnen en dat doet deugd", verduidelijkte Sanne Cant. "Ik ben deels opgelucht. Die eerste zege is altijd de moeilijkste en dat is ook zo. Vandaag veeg ik wel de nul van het bord. En ik hoop dat goede gevoel de komende weken nog verder te kunnen opbouwen".



Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer