Sport.be

Veldrijden

Vruchtbare samenwerking tussen Van Aert en fruitmerk

05.10.2018 | Erik Duchateau

Belga

Op een persconferentie in Sint-Katelijne-Waver heeft Wout Van Aert bekendgemaakt met welke sponsors hij in het lopende veldritseizoen in zee gaat. Cibel, bekend van de sinaasappelen en clementines, wordt zijn hoofdsponsor.

Cibel-Cebon Offroad team is de naam van de nieuwe ploeg van Wout Van Aert. Dat heeft het team in het bijzijn van de 24-jarige veldrijder vrijdagmiddag laten weten op een persmoment in Sint-Katelijne-Waver. In september raakte bekend dat Van Aert zijn contract bij Sniper Cycling, het bedrijf achter de ploeg Veranda's Willems-Crelan, verbrak. Sindsdien zat de Kempenaar zonder ploeg.

In de wereldbekercrossen in Waterloo en Iowa City, in de Verenigde Staten, fietste Van Aert noodgedwongen in een regenboogshirt zonder sponsor. Vanaf nu zal Cibel-Cebon, een fruitmerk met hoofdzetel in Sint-Katelijne-Waver, op het shirt prijken. Verder zulllen ook Domo Elektro (een bedrijf van kleine huishoudapparatuur uit Herentals), immobiliënfirma Heylen Vastgoed en G&V Energy Group in het verhaal rond Van Aert stappen. Op de achterkant van mijn shirt prijkt To Walk Again (het goede doel van Marc Herremans, nvdr), waarvan Van Aert peter is.

MANAGER VAN DEN BOSCH: 'ONTROERD'

"Het was een hectische week", vertelde manager Jef Van den Bosch op het persmoment. "Vlak voor hij naar Amerika vertrok heeft Wout de samenwerking gestopt met Sniper. We wisten niet wat er zou gebeuren. Wout heeft goed gepresteerd onder deze omstandigheden. Toen we vertrokken wisten we niet of hij kon koersen. Maar het is goed afgelopen en we hebben hard gewerkt aan een nieuw verhaal, een oplossing en het bleek dat er veel interesse was in Wout om hem te steuen. Het heeft mij ontroerd dat er zoveel steun was."

"De knoop om Wout te steunen was snel doorgehakt", voegde CEO Jurgen De WItte van Cibel-Cebon toe. "Want wij hebben veel respect voor Wout. Hij vindt hier een nieuwe thuis en hij past in de visie van ons bedrijf. Ik ben ervan overtuigd dat we ons merk meer naamsbekendheid kunnen geven dankzij deze samenwerking met Wout. De wil is er bij ons om de beste te zijn, net zoals die er ook bij Wout is. We geloven 100 procent in deze samenwerking."

NOG GEEN DUIDELIJKHEID OVER WEGSEIZOEN

Over het wegseizoen 2019 wilde Van Aert nog niet veel kwijt. "Dat is iets dat we later wel zullen bekijken", aldus Van Aert. "Ik heb het de voorbije weken te druk gehad om daarmee bezig te zijn. Ik kijk voorlopig niet verder dan de cross van komend weekend." Vanaf 2020 zal Van Aert sowieso voor de Nederlandse WorldTour-ploeg Jumbo rijden. Dat contract werd al getekend nog voor Van Aert zijn contract met Sniper Cycling verbrak.

Feit is dat de veldritploeg rond Van Aert een eenmansploeg is en dat zal de komende weken en maanden niet veranderen. En een ander feit is dat Cibel-Cebon aan het eind van dit seizoen stopt als wegploeg. Cibel-Cebon is een Belgische continentale ploeg met 16 renners. De overeenkomst van Cibel met de ploeg van Gaspard Van Peteghem loopt tot eind van 2018. "We hebben vorig jaar al aan Gaspard laten weten dat er geen verlengd sponsorschap in zat", klink het bij Cibel. "Ook in de zomer werd dat nog eens gemeld. Toen dat de ronde deed in het milieu, zijn verschillende World Tour-teams bij ons komen aankloppen of we niet geïnteresseerd waren in een co-sponsoring van een team."

Het werd dus een eenmansploeg, met Wout Van Aert in het veld. "Dit was een ongelooflijke opportuniteit", aldus Jurgen De Witte van Cibel, "een kans die zich opeens voordeed en een kans die we niet mochten laten liggen en dit heeft niets te maken met onze wegploeg. Het plan was al om te stoppen, dit is gewoon een nieuw verhaal dat los van het ander staat."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer