Sport.be

Veldrijden

Aerts wil meer rust en schrapt in programma

04.10.2018 | Erik Duchateau

Belga

Toon Aerts zal komend weekend slechts één cross rijden. De wereldbekerleider past voor de Berencross van zaterdag in Meulebeke. Zondag komt Aerts wel aan de start van de GP Mario De Clercq in Ronse.

"Ik heb twee weken in Amerika gezeten en ben pas sinds dinsdag terug. Het uurverschil en de lange reis hangen zeker nog in mijn kleren en daarom pas ik sowieso voor de Berencross van Meulebeke", zegt Aerts. "Ik wil zo lang mogelijk recupereren om goed te zijn voor de wedstrijd zondag in Ronse."

"Ik heb er in Amerika een fantastische ervaring opzitten. Ik won er twee wereldbekercrossen. Zowel in Waterloo als in Iowa City mocht ik het zegegebaar maken. Dat had ik nooit verwacht. Ik had op voorhand wel vernomen dat Mathieu Van der Poel niet zou afzakken naar Amerika en dus wist ik dat ik een aantal punten meer zou kunnen sprokkelen in de stand van de Telenet UCI World Cup dan voorzien. Maar dat ik het maximum der punten (2x80, nvdr.) zou halen was buiten alle verwachtingen."

"Deze week tracht ik zoveel mogelijk te rusten en zie wel waar ik kom in Ronse. Voor het weekend daarop tast ik nog wat in het ongewisse. Voor de Rapencross van Lokeren op zaterdag 13 oktober heb ik nog geen contract. Misschien komt dat er wel. Maar eerst zoveel mogelijk rusten tot zondag", gaf Aerts nog mee.

Zowel de crossen van Meulebeke, Ronse als Lokeren zijn losse crossen. Ze behoren tot de Brico-crossen, maar daar is geen eindklassement aan verbonden.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer