Sport.be

Veldrijden

Cant: 'Er is nog niets verloren in het klassement'

24.09.2018 | Erik Duchateau

Belga

Een tiende plaats. Dat was niet wat Sanne Cant had verwacht van de openingsmanche van de Telenet UCI World Cup in het Amerikaanse Waterlooi. Maar de wereldakampioene laat het hoofd niet hangen.

Cant kende pech in de eerste ronde en tikte het wiel van Maud Kaptheijns aan. Ze moest zo even voet aan grond zetten en zakte te veel plaatsen terug om nog mee te strijden voor de zege. "Mijn start was niet zo slecht, maar dan was er dat akkefietje met Maud Kaptheijns toen ik haar achterwiel aantikte. Ik sloeg zo uit mijn klikpedaal en verloor een pak plaatsen. Ik was meteen ook de kop van de koers kwijt en kwam er al snel niet meer te pas", legde Cant uit.

"Vooraan bleven ze er de pees opleggen en het tempo lag te hoog om naar de leidsters te rijden. Ik had niet het supergevoel van vorig jaar. Het is seizoen is nog maar pas begonnen. Nu al het hoofd laten hangen omdat ik wat pech kende is maar al te gek. Er zijn nog een pak wedstrijden te rijden voor de wereldbeker. Er is dus nog niets verloren in dat klassement. Trouwens, het is niet de eerste keer dat ik in Amerika een minder resultaat behaal. Zaterdag is er echter al een nieuwe wedstrijd", verwees Cant naar de cross in Iowa City.

VOS: 'DROOMSCENARIO'

Marianne Vos straalde wel in Waterloo. De Nederlandse leverde een verbeten strijd met thuisrijdster Ellen Noble voor de oppergaai. De Amerikaanse kraakte in de laatste hectometers van de wedstrijd en zo kon Vos na haar moordende tempoversnelling uitgebreid het zegegebaar maken. "Het is een droomscenario om zo, met een overwinning, aan het seizoen te beginnen", aldus Vos.

"Ik wist eigenlijk niet hoe goed of slecht ik zou zijn voor de aanvang van deze wedstrijd. Ik kon meteen goed opschuiven maar merkte dat Ellen Noble echt wel heel sterk was. Noble legde mij en de rest van het deelnemersvelde een heel hoog tempo op. Ik had het soms moeilijk om dat te volgen."

"Deze cross werd wel gereden op een parcours dat me lag. Het was buigen maar niet barsten. Ik wou zeker bij Noble blijven en zo vol voor de zege gaan. Het was behoorlijk warm vandaag en dat kostte wel een pak energie. Ik kon het verschil maken op een technische strook met een afdaling en wat bochten met draaien en keren. Na de brug had ik een paar meter voorsprong en dan was het duidelijk dat ik het zou halen. Dit is alvast een mentale opsteker voor wat komt in Iowa City volgende zaterdag", lachte Vos.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer