Sport.be

Veldrijden

Sluwe Vos slaat toe in Waterloo, Sels beste Belgische

23.09.2018 | Erik Duchateau

Belga

Marianne Vos heeft de Telenet UCI World Cup in het Amerikaanse Waterloo gewonnen. De Nederlandse hield in een duel de Amerikaanse Ellen Noble af. De Tsjechische Katerina Nash werd derde. Loes Sels was de eerste Belgische op de vijfde plaats.

Al in de eerste ronde sloegen Noble en Vos een beslissende kloof. Toen Noble halverwege de wedstrijd een tuimeling maakte bij de balkjes en in haar val ook Vos ophield, leek de spanning even te zullen terugkeren, maar de achtervolgers konden niet profiteren van het oponthoud van het kopduo.

Noble nam het meeste initiatief en probeerde in de slotronde Vos uit het wiel te rijden, maar de Nederlandse reed het gaatje meteen dicht en plaatste op 500 meter van de meet zelf een verschroeiende demarrage. Noble had geen antwoord en moest genoegen nemen met de tweede plaats, achter een dolgelukkige Vos. Een dikke halve minuut later kwam Katerina Nash als derde binnen.

Loes Sels legde knap beslag op de vijfde plaats, net voor Ellen Van Loy. Wereldkampioene Sanne Cant moest vrede nemen met de tiende plaats.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer