Sport.be

Veldrijden

Telenet UCI World Cup schiet uit de startblokken

22.09.2018 | Gert-Jan Weyters

Belga

Zondagavond (Belgische tijd) schiet de Telenet UCI World Cup opnieuw uit de startblokken. In het Amerikaanse Waterloo (Wisconsin) zijn alle ogen gericht op wereldkampioen Wout van Aert. Europees kampioen Mathieu van der Poel is er nog niet bij.

Wout van Aert is omwille van extra-sportieve redenen niet meer weg te denken uit de actualiteit, maar de wereldkampioen zal ook in Waterloo dé te kloppen man zijn. Van Aert zal op zijn vertrouwde Stevens-fiets gebrand zijn op de zege. Voornamelijk om iets goed te maken na zijn 2de plaats in Geraardsbergen, maar ook om de buitenwereld te bewijzen dat hij helemaal klaar is voor het nieuwe crossseizoen.

Mathieu van der Poel is de grote afwezige in de Verenigde Staten. De Europees kampioen heeft er omwille van zijn druk MTB-schema een drukke zomer achter de rug en wil eerst wat rust inlassen vooraleer hij opnieuw het veld in zal duiken. Ploegmaat Tom Meeusen is wel van de partij.

STERK BLOK VAN TELENET FIDEA LIONS

De Telenet Fidea Lions van Sven Nys vormen het sterkste blok in Waterloo, de thuisbasis van fietsenconstructeur Trek. Met Lars van der Haar, Corné van Kessel, Quinten Hermans, Toon én Thijs Aerts komt de sterkste formatie van de Lions aan de start. Hermans won bovendien de voorbereidingswedstrijd op hetzelfde parcours in Waterloo.

BIj het Marlux-Bingoal Cycling Team wedden ze op 3 paarden. Kevin Pauwels werd 5de in Geraardsbergen en lijkt opnieuw op de Pauwels van enkele seizoenen geleden. Ook Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout kunnen uit de voeten op het parcours van Waterloo.

Het team van Sauzen Pauwels - Vastgoedservice werd met Daan Soete en Laurens Sweeck 2de en 5de tijdens de voorbereidingscross en mag dus hopen op een topnotering tijdens de wereldbekermanche in Wisconsin.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer