Sport.be

Veldrijden

Quinten Hermans schiet raak in Waterloo

21.09.2018 | Ward Bollen

Belga

Quinten Hermans is het Amerikaanse avontuur begonnen met een zege in de C2-wedstrijd in Waterloo. De renner van Telenet Fidea Lions kwam solo over de streep.

Quinten Hermans en Daan Soete konden zich al vroeg losmaken en hadden een handvol seconden voorsprong op een achtervolgend groepje met onder meer Tom Meeusen, Corne van Kessel en Thijs Aerts.

De Limburger van Telenet Fidea Lions kon zich niet bedwingen en Soete moest de rol voorin lossen. Daarachter fietsten Meeusen en van Kessel op plek drie en vier. Hermans beleefde een goede dag en bleef z'n voorsprong verder uitbouwen. Soete kon op zijn beurt wel de achtervolgers afhouden.

Die posities wijzigden niet meer en zo won Hermans met 41 seconden voorsprong op Soete. In een sprintje om de derde plaats op 1'12" was van Kessel sneller dan Meeusen. Laurens Sweeck vervolledigde de top vijf voor een verdienstelijke Thijs Aerts en Jim Aernouts (zesde en zevende).

Wout Van Aert deed niet mee, maar komt wel in actie tijdens de Wereldbekerwedstrijd in Waterloo. Mathieu van der Poel reisde niet af naar de Verenigde Staten.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer