Sport.be

Veldrijden

Marc Herremans volgt broers Sweeck naar Pauwels Sauzen-Vastgoedservice

12.09.2018 | Ward Bollen

Belga

Na het verdwijnen van veldritteam ERA-Circus zat Marc Herremans even in niemandsland, maar intussen is bekend geraakt dat hij de broers Sweeck volgt naar hun nieuwe team Pauwels Sauzen-Vastgoedservice.

"Een logische stap", aldus de voormalig triatleet. "Laurens Sweeck wilde ook na zijn overstap naar Pauwels Sauzen-Vastgoedservice heel graag met mij blijven samenwerken. Ik heb daar niet lang moeten over nadenken. Uiteindelijk is dat uitgedraaid in een samenwerking met het volledige team. Iets wat ik als een extra uitdaging zie."

Naast de broers Sweeck traint Herremans nog vijf andere crossers. "Er zijn een pak renners op te volgen", beseft de 44-jarige Antwerpenaar. "Maar dankzij de technologische evolutie gaat dat best vlot. Via een database kan je tegenwoordig elke atleet van heel nabij volgen. Daarnaast is er een nauwe samenwerking met zowel de dokter als de diëtist van het team, wat op zijn beurt ook weer een meerwaarde is."

Herremans houdt zich bezig met nog een aantal andere projecten, zoals zijn stichting To Walk Again, maar zijn taak als sportief coördinator bij Pauwels Sauzen-Vastgoedservice wordt een van zijn hoofdactiviteiten. "Ik ben best enthousiast richting de start van het nieuwe seizoen", zegt Herremans. "Voor de eerstejaarsprofs wordt 2018-2019 niet de gemakkelijkste winter, maar in zijn globaliteit beschikken we over een sterk geheel. Tezelfdertijd predik ik ook realisme. Het blijft altijd afwachten. We zijn overtuigd dat ook de concurrentie niet stil heeft gezeten."

Bij Pauwels Sauzen-Vastgoedservice zijn onder meer Laurens en Diether Sweeck, Tim Merlier, Braam Merlier, Daan Soete, Jens Adams en Michael Boros aan de slag. Oud-veldrijder Rob Peeters, vorig seizoen gestopt, zal als ploegleider fungeren.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer