Sport.be

Veldrijden

Pidcock verlaat Telenet Fidea Lions

14.08.2018 | Gert-Jan Weyters

Belga

De Telenet Fidea Lions en Tom Pidcock zijn, in een goede verstandhouding, overeengekomen hun samenwerking te beëindigen. Pidcock koos er vorig jaar voor om zijn eerste veldritwinter als belofte uit te komen voor de Telenet Fidea Lions, dit in combinatie met een Brits wegprogramma.

"De samenwerking verliep erg vlot, maar Pidcock bleef gegeerd bij andere teams", aldus het persbericht van de Telenet Fidea Lions. Komende winter maakt hij de overstap naar een nieuw Brits cyclocross team.

"Ik wil iedereen van de Telenet Fidea Lions bedanken voor alles wat ze de afgelopen winter voor me hebben gedaan. Tijdens mijn maanden bij het team heb ik waardevolle ervaringen opgedaan en mooie resultaten neergezet. Maar een mooi aanbod van een Brits cyclocross team kan ik niet zomaar naast me neerleggen," verklaart Pidcock.

Sven Nys: "Van bij de eerste gesprekken met Tom wisten we hoe hij zijn carrière zou willen opbouwen en dat hij een renner is die gegeerd is door WorldTour teams. Het afgelopen jaar hebben we op een fijne manier samengewerkt en het liefst hadden we dat nog een jaar langer gedaan. Maar wanneer een team van die allure hem een aanbod doet, dan willen we Tom niet tegenhouden."

 Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer