Sport.be

Veldrijden

Superprestige onder dezelfde vlag als Ronde van Vlaanderen

30.05.2018 | Erik Duchateau

Belga

De Superprestige, het oudste regelmatigheidscriterium in het veldrijden, wordt overgenomen door Flanders Classics. De koepelorganisatie van de Superprestige was tot dusver in handen van de 'Verenigde Veldritorganisatoren'.

De Superprestige bestaat uit acht veldritten in België en Nederland en is dit najaar aan zijn 37ste editie toe. Er wordt net zoals vorig seizoen gecrosst in Gieten (NL), Zonhoven, Boom, Ruddervoorde, Gavere, Diegem, Hoogstraten en Middelkerke. De eindzege vorig seizoen ging naar Mathieu Van der Poel. Sven Nys is recordhouder met 13 eindzeges.

"We zijn trots dat de Superprestige voortaan onder dezelfde vlag vaart als de Ronde van Vlaanderen", zegt Wouter Vandenhaute van Flanders Classics. "Het wegrennen en het veldrijden hebben in Vlaanderen een rijke geschiedenis en dat stuk geschiedenis proberen we nu bij elkaar te brengen. Het veldrit- en het wegseizoen lopen bij ons naadloos in elkaar over, dat heeft Wout Van Aert dit voorjaar nog onderstreept met zijn sterke prestatie in de Omloop Het Nieuwsblad."

Etienne Gevaert, eigenaar van de veldrit in Gavere en bezieler van de Superprestige, wordt erevoorzitter van de nieuwe structuur.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer