Sport.be

Veldrijden

Soudal Jaarmarktcross Niel maakt herintrede in DVV Verzekeringen Trofee

03.05.2018 | Gert-Jan Weyters

De Soudal Jaarmarktcross van Niel maakt zijn grote comeback in de DVV Verzekeringen Trofee. De klassieker uit Niel wordt op 10 november de tweede cross op de kalender van het regelmatigheidscriterium. De GP Mario De Clercq maakt de overstap naar de Brico Crossen.

De Koppenbergcross (1/11) in Oudenaarde wordt de eerste afspraak van de DVV Verzekeringen Trofee. De organisatie grijpt zo terug naar een oude succesformule. De volledige kalender van de DVV Verzekeringen Trofee wordt later bekendgemaakt.

Tom De Vries, burgemeester van Niel, is alvast in de wolken met de terugkeer van de Jaarmarktcross in de DVV Verzekeringen Trofee. "Dit is heel goed nieuws voor ons. We zijn 1 van de oudste crossen van België. We voelden ons bijzonder goed onder de vleugels van de Soudal Classics, maar het doet goed om terug in een klassement opgenomen te worden en tussen de andere grote crossen te staan. De Jaarmarkcross zal zeker niet uit de toon vallen. Ik wil organisator Golazo dan ook bedanken voor deze kans. Dit is het resultaat van een uitstekende én vruchtbare samenwerking", aldus De Vries.

De Hotondcross in Ronse, ook bekend als GP Mario De Clercq, zal vanaf dit jaar onderdeel zijn van de Brico Crossen. De voorbije jaren was het een manche van de DVV Verzekeringen Trofee. De volgende editie wordt op 7 oktober 2018 gereden. De organisatie gaat daarvoor een samenwerking aan met eventorganisator SportIDee.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer