Sport.be

Veldrijden

Gebroeders Aerts tot eind 2020 bij Telenet Fidea Lions

28.03.2018 | Gert-Jan Weyters

Belga

Telenet Fidea Lions heeft het contract van Toon Aerts opengebroken. Toon blijft nog tot minstens 31 december 2020 één van de kopmannen van het team.

Toon Aerts reed een zeer mooi en constant seizoen, met tal van zeges en ereplaatsen. Hij beëindigde het jaar als derde op de UCI ranglijst! Telenet Fidea Lions heeft die goede prestaties en de verwachting dat Aerts ook de volgende seizoenen dezelfde constante in zijn prestaties en uitslag kan leggen, gevalideerd in een vernieuwde en verbeterde overeenkomst met Aerrts.

Sven Nys: "Toon heeft zonder twijfel de mogelijkheden om de man te blijven die Mathieu en Wout het vuur aan de schenen kan leggen. We zullen hem als ploeg daar ook optimaal in blijven ondersteunen. Bovendien staat hij er bij Telenet Fidea Lions niet alleen voor. Naast hem hebben we nog mannen met dezelfde ambitie."

Toon Aerts: "Ik ben blij dat de ploeg haar vertrouwen in mij heeft bevestigd en dat mijn prestaties gewaardeerd worden. Zo kan ik in mijn vertrouwde omgeving blijven groeien. Ook is het voor mij erg fijn om in één profteam te mogen samenwerken met mijn broer Thijs!"

Toon krijgt bij de elite inderdaad het gezelschap van zijn broer Thijs. De Belgische beloftenkampioen maakt zoals gepland zijn overstap naar de hoogste reeks. Tegelijk heeft de ploeg beslist om Daan Soete de vrijheid te geven om de ploeg te verlaten en per direct uit te komen voor Pauwels Sauzen - Vastgoedservice. Daarover hebben de renner en beide ploegen in een prima verstandhouding een overeenkomst gesloten.

Sven Nys: "Daan reed zonder twijfel zijn beste seizoen ooit. Dat valt ook andere ploegen op en dus komen er mooie voorstellen op hem af. We willen Daan niets in de weg leggen om zijn toekomst zo goed mogelijk verder uit te bouwen. Daan is al jarenlang bij onze ploeg. We willen hem van harte bedanken voor zijn inzet, zijn gewaardeerde bijdrage tot de goede groepssfeer en zijn sterke resultaten afgelopen jaar. We wensen hem veel succes de komende seizoenen."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer

De laatste 10 uitslagen

VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker U23 Tom Pidcock
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker JUNIOR Loris Rouiller
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker DAMES E Evie Richards
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker ELITE Mathieu Van der Poel
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker DAMES E Katarina Nash
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker U23 Joris Nieuwenhuis
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker JUNIOR Thomas Pidcock
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige DAMES E Thalita De Jong